S-politikere: "Vi vil have lov til at bo i containere"

Socialdemokraterne i København vil have politikerne på Christiansborg til at lave loven om. Så man kan få lov til at bo i en container.

En by som København er ved at være bygget så tæt, at det begynder at knibe med de ledige grunde.

Men Socialdemokraterne i  byen vil have politikerne på Christiansborg på banen. De skal lave loven om, så det bliver muligt at bo i længere tid, i en container.

quote Containerboliger i dag har så høj standard, at man godt kan tilbyde dem som boliger for unge, der studerer i byen.

Socialdemokraten Jonas Bjørn Jensen, og DSU-formanden Sofie Brahe Liljedahl 

Boliger som dem man kan indrette i en container er især henvendt til unge studerende. På billedet længere oppe, er arkitekten Bjarke Ingels bud på, hvordan sådan en container kan se ud. Når den er placeret på en flydepram og ligger og vugger i vandet - i for eksempel Københavns Havn.

Og det er netop den slags idéer, som socialdemokraten Jonas Bjørn Jensen og DSU-formanden Sofie Brahe Liljedahl har i tankerne, når de efterlyser, at politikerne kommer i gang med at få loven lavet om.

I et debatindlæg i Politiken i dag skriver de to, at planloven er forældet, og hurtigst muligt skal laves om. 

De peger på Refshaleøen og Nordhavn, som to områder  i byen, hvor der ikke bliver bygget foreløbigt. Og hvor man kan placere midlertidige containerboliger til studerende.

De to mener, at containerboliger i dag har så høj standard, at man godt kan tilbyde dem som boliger for unge, der studerer i byen.

Og at fordelen ved den slags boliger er, at man kan flytte dem, når man skal bygge noget permanent på grunden.

Men det kæver altså at planloven bliver lavet om. Det er især spørgsmålet om "midlertidighed", der er problemet.

I dag må containerboliger kun ligge på en grund midlertidigt i tre år. Men de to socialdemokrater håber på, at det kan blive ændret til 10 år.

Så der vil være basis for en bedre økonomi i projektet. Hvis en håndfuld containerboliger får lov at ligge på en grund i ti år - midlertidigt - så vil man ifølge de to bag debatindlægget kunne få huslejen ned på 3.000 kroner om måneden.

Så apellen fra de to bag debatindlægger i Politiken i dag er: "Lad os nu få de containerboliger". 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik