Rydning af kendt have udskydes: 'Vi må finde en løsning'

Der er alligevel håb for den truede besøgshave Koi Garden i Gilleleje.

Direktøren for Lokaltog, Røsli Gisselmann, vil nu udsætte afgørerelsen om rydningen og arbejde på stedet til efter sommerferien, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Meldingen kommer, efter at Benny Christensen onsdag fik besked på at rydde sin have senest mandag. En have, han med masser af arbejde og botanisk kærlighed har opbygget siden 1989.

Læs også: Kendt have smadres af Lokaltog i Gilleleje 

- Nu skyder vi Benny Christensens have til hjørne til efter ferien. Så må vi kigge på, om der er særlige omstændigheder, der gør sig gældende, og finde en løsning begge parter kan leve med, siger direktør Røsli Gisselmann til Frederiksborg Amts Avis.

Den japansk-inspirerede have Koi Garden bliver hvert år besøgt af mange turister. En del af Koi Garden ligger på et areal, som Lokaltog ejer. Men Benny Christensen har ikke bygget på jorden uden tilladelse, mener han.

Da planen for haven blev udfærdiget i 1989, indgik Benny Christiansen en mundtlig aftale med daværende direktør Keld Sørensen og overbanemester Henning Reimer om tilladelse til at benytte jordstykket.

En mundtlig aftale, som banemesteren desuden har givet ham papir på.

- Vi vil kigge lige præcis på hans problemstilling en ekstra gang. Vi kører i almindelighed det princip, at folks haver har bevæget sig ud der, hvor de ikke hører til. Og vi har jo også en pligt til at sikre, at vi behandler alle ens, siger Røsli Gisselmann til Frederiksborg Amts Avis.

Benny Christensen har gennem længere tid forgæves forsøgt at få lov til at købe de godt 200 kvadratmeter jord. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik