Roskilde Handi-Festival slår dørene op for første gang

Med kendte navne på plakaten og 600 solgte billetter, var der lagt op til et brag af en fest i dag,da 600 handicappede mødtes til festival.

Da Roskildes borgmester Joy Mogensen, Soc. dem., i dag officielt kunne byde folk velkommen til Roskilde Handi-Festival 2017, var det til synet af en fyldt hal i Roskilde Kongrescenter.

Selvom målet var 300 solgte billetter, så havde godt 600 mennesker købt billet til arrangementet, der havde 8 navne på plakaten. Blandt dem var blandt andet Keld og Hilda, Wafande og det lokale band Candy Floss.

Som navnet antyder er Roskilde Handi-Festival, der er blevet til i et samarbejde mellem Gimle, Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena og Roskilde Kommune, en festival for folk med handicap.

- Det er bare fantastisk

Jonas Pedersen, der er en af arrangørerne bag festivalen, har selv et handicap. Men det har ikke stoppet ham i at være både medarrangør og vært på festivalen.

- Det er jo bare fantastisk at være med til at vælge bands ud og kunne diskutere og komme med sine meninger. siger Jonas Pedersen til TV 2 Lorry.

Efter at have budt velkommen til publikum var det da også en tilfreds medarrangør der kunne gøre status på åbningen af den nye festival.

- Jeg synes der er en god stemning. Folk er glade og vi er glade. Og der er en masse mennesker der bakker det her op, siger Jonas Pedersen til TV2 Lorry.

Et publikum der fyrer den af

Som vært på festivalen har Jonas Pedersen ansvaret for både at introducere kunstnere og sørge for at holde publikum underholdt mellem de musikalske optrædener. Og selvom han har forberedt sig længe, så er det svært ikke at blive bare en anelse nervøs.

- Jeg har ikke sovet så meget i nat. Nerverne har siddet uden på tøjet, også selvom man har prøvet det før. Så man har været lidt nervøs, siger Jonas Pedersen til TV2 Lorry.

quote Hvis du spiller for et almindeligt publikum, så er der jo nogle der sidder og vogter lidt på hinanden. Man vil helst ikke synge for højt, for så synes naboen pludselig det er lidt pinligt. Det er der ingen her der gør.

Keld Heick, sanger

Keld og Hilda: Det er festligt

Et af de musikalske indslag, Jonas Pedersen i dag skulle introducere var Keld og Hilda Heick. Efter mange år i branchen synes de, at der er noget specielt ved at spille til en handicapfestival.

- Det er jo festligt at være ude til. Det er glade, glade mennesker, som er mere umiddelbare end folk almindeligvis er. Og de har glædet sig til i dag, siger Hilda Heick, som bliver bakket op af sin mand.

- De er aldrig bange for at synge med. Hvis der byder sig den mindste chance for at synge med, så er de der. Og det er jo skønt, siger Keld Heick til TV 2 Lorry.

Keld og Hilda Heick har spillet til mange forskellige arrangementer gennem årene. Men de synes alligevel, at publikummet til Roskilde Handi-Festival slår sig mere løs end deres ”normale” publikum.

- Hvis du spiller for et almindeligt publikum, så er der jo nogle der sidder og vogter lidt på hinanden. Man vil helst ikke synge for højt, for så synes naboen pludselig det er lidt pinligt. Det er der ingen her der gør, siger Keld Heick til TV2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik