Romalejr ved Ryparken ryddet af kommunen

En lejr, hvor flere udenlandske hjemløse har holdt til nær Ryparken, blev i dag ryddet af Københavns Kommune.

Alt fra plasticposer til grillbakker og gennemblødte madrasser blev i dag fjernet fra Beauvaisgrunden ved Ryparken på Østerbro.

Området har den seneste tid været tilholdssted for mange udenlandske hjemløse, og derfor ryddede kommunen i dag den ulovlige teltlejr.

Et ukendt antal hjemløse har taget ophold på grunden og boet under meget uhumske forhold i 13 til 14 forskellige telte. 

- Ganske lavpraktisk, så har vi gjort det, at vi har fjernet alt det ophold, hvor man kunne sove eller overnatte, siger direktøren for Københavns Ejendomme Simon Kaiser til TV 2 Lorry.

Oprydningsarbejdet er dog ikke slut endnu, den sidste del ar arbejdet kræver specialdragter.

 - Vi har taget det meste, men der er stadigvæk noget, som vi vender tilbage til i morgen. Det er specielt forhold, som er forholdsvis uhumske, derfor er vi nødt til at have specialdragter på for at få fjernet det resterende affald, siger Simon Kaiser.

Fredag blev 10 personer anholdt i teltlejren, de er dog løsladt igen. De fik alle en bøde på 1.000 kr. for overtrædelse af Naturbeskyttelsesloven.

Dette syn mødte blandt andet de udsendte medarbejdere, der i dag ryddede en lejr på Østerbro.
Dette syn mødte blandt andet de udsendte medarbejdere, der i dag ryddede en lejr på Østerbro.

Fænomenet er ikke ukendt i sommerhalvåret. De udenlandske hjemløselejre dukker op i forskellige grønne områder i hovedstadsområdet.  

Men lejrene er ulovlige, og derfor havde Københavns Kommunen i dag sat otte mand til at rydde op på Beauvaisgrunden.

Politikerne i Københavns Kommune vil nu se på, hvordan man i fremtiden bedre kan sikre de grønne områder mod de ulovlige teltlejre.

 -  Det er jo simpelthen et spørgsmål om at sætte noget trådhegn op, så det gør det vanskeligere for dem at komme ind, og så føre et kommunalt tilsyn med, at afspærringen stadig holder, og at der ikke er nogen, der bryder den, siger Venstres medlem af borgerrepræsentationen Flemming Steen Munch til TV 2 Lorry i dag.

Hverken socialdemokratiet eller Radikale Venstre tror dog på, at hegn om alle grønne områder er vejen frem.

 - Vi er ikke afvisende for at gå ud og sige, at vi kan måske godt have nogle ekstra kontrolbesøg og nogle skærpede tilsyn, men at skulle til at lukke parker og pladser, det er vi slet ikke klar til, siger Mette Annelie Rasmussen fra det Radikale Venstre på rådhuset.

 -  Idéer om at hegne de københavnske naturområder ind, for at romaerne ikke kan komme derind efter solnedgang, det tror jeg ikke på. Vi har så store rekreative arealer i København, Nordhavn og ude på Kalvebod Fælled, at det er fuldstændig urealistisk, lyder det fra Socialdemokraternes Lars Weiss.

 

Se indslaget fra rydningen her

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik