Rikke blev forsøgt voldtaget: Folk gik forbi, mens hun skreg

26-årige Rikke gennemlevede natten til søndag sit livs mareridt, da hun blev forsøgt voldtaget. Nu står hun frem for at få folk til at gribe mere ind.

Klokken havde passeret midnat, da 26-årige Rikke Sørensen lørdag nat var på vej hjem fra sit arbejde i Hvidovre. Som vanligt stod hun her af på Høje Taastrup station, men da hun gik derfra, bemærkede hun pludseligt en mand komme tættere og tættere på. 

Først troede Rikke Sørensen bare, at han ville passere - men i stedet tog han hånden om hendes mund og trak hende ned mod jorden. 

- Han bed mig i hånden, armen og halsen for at få mig til at holde op med at skrige. Det var først, da han puttede fingrene ind i øjnene på mig, at jeg holdt op, og han trak mig ind i busken, fortæller Rikke Sørensen i 'Go' aften Danmark'. 

Vil han fortsætte med at kvæle mig? 

Det er nu to dage siden, at hun blev udsat for voldtægstforsøg, og siden har hun valgt at fortælle sin historie til BT.

Da Rikke Sørensen tirsdag stod frem i 'Go' aften Danmark' satte hun ord på, hvordan overfaldet har mærket hende både fysisk - og psykisk. Selv om hun skreg på hjælp flere gange, oplevede hun nemlig blot, at folk passerede forbi busken uden at gøre noget. 

- Jeg lå og tænkte, siger han mon "Tak for i aften" og går, når han er færdig, eller bliver han og fortsætter med at forsøge at kvæle mig. Man ved jo ikke, hvornår det er slut, siger Rikke Sørensen. 

Manden forsøgte flere gange at voldtage Rikke Sørensen, men det lykkes ham ikke. Og efter at have skreget på hjælp i lang tid, reagerede en kvinde endelig på Rikke Sørensen råb. Med sin mobil lyste hun ind i busken, og det fik gerningsmanden til at stikke af.

Går i en cirkel udenom

Da Rikke Sørensen chockeret kom på benene igen, bemærkede hun en mand på stationsområdet, som hun henvendte sig til for at få hjælp.

- Jeg prøvede at stoppe ham, men han gik en cirkel uden om mig – og der kunne jeg mærke, at der var noget i mig, der knækkede. Det var der, jeg brød sammen, gav op og tænkte: Sådan er der ingen andre, der skal have det - nogensinde, fortæller Rikke Sørensen.

Og netop derfor står hun blot to dage efter overfaldet frem med sin historie i håb om at få folk til at gribe ind, når et andet menneske har brug for hjælp. 

Stadig bange for mørket

Rikke Sørensen har tirsdag stadig flere skader på halsen, armene og i ansigtet efter voldtægtsforsøget natten til søndag. Hun trøster sig med, at de med tiden vil forsvinde, og at gerningsmanden blev fanget på selve natten. De psykiske skader sidder dog dybt i Rikke Sørensen. 

- Jeg er rystet, og jeg kan mærke, at jeg er paranoid. Jeg er ikke tryg, selvom der er mennesker omkring mig - hvad nu hvis de heller ikke reagerer? Så der kommer til at gå længe, før jeg er ikke er bange, så snart det bare bliver mørkt, siger Rikke Sørensen og tilføjer:

- Så jeg vil sige: Hjælp. Måske tænker du, at folk skriger for sjov, men tjek alligevel – en dag er det måske seriøst.

TV 2 har talt med Københavns Vestegns Politi, der bekræfter overfaldet på Rikke Sørensen natten til lørdag. Vagtchef Jørgen Jensen oplyser, at gerningsmanden er varetægtsfængslet i fire uger, og han opfordrer samtidig til, at man straks ringer til politiet, hvis man er i en situation, hvor et andet menneske har brug for hjælp. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik