Ret ind eller luk: Nu er Ubers direktør blevet politianmeldt

En Uber-chauffør er dømt for ulovlig taxakørsel, men alligevel fungerer app'en som normalt.

Landsretten har netop slået fast, at en Uber-chauffør skal betale en bøde på 6000 kroner for ulovlig taxakørsel. 

quote Man har altså et taxaselskab, som ikke overholder den lovgivnig, som alle andre taxavognmænd og bestillingskontorer indretter sig efter

Søren H. Nicolaisen, Taxiførere i Danmark

Retten begrundede blandt andet dommen med, at chaufføren og gæsterne ikke kendte hinanden på forhånd, og at der var sket en betaling, der var større end udgifterne til benzin og olie. 

Alligevel fungerer Ubers mobilapplikation som normalt, ligesom der er masser af Uber-vogne på gaden i København, og det har fået formanden for Taxiførere i Danmark, Søren H. Nicolaisen, til at politianmelde Ubers skandinaviske direktør Carl Edvard Endresen.

Taxiformanden understreger, at Uber efter dommen må anses for at være et taxaselskab og ikke en samkørselsordning. 

- Man har altså et taxaselskab, som ikke overholder den lovgivnig, som alle andre taxavognmænd og bestillingskontorer indretter sig efter, og det giver en skævhed i konkurrencen, siger han til TV 2 Lorry. 

Han forventer, at Uber enten stiller større krav til deres chauffører, eller at selskabet lukker ned. 

I Danmark er det kun tilladt at give fremmede et lift mod betaling, såfremt bilen er godkendt og registreret til taxakørsel, og at chaufføren har taget et kørekort til erhvervsmæssig personbefordring, som det hedder. 

Reglerne skal gøre det mere sikkert at bestille en taxa, ligesom betalingerne bliver mere gennemsigtige for SKAT. 

Langt de fleste af Ubers chauffører overholder ikke disse regler, men virksomheden har alligevel ikke anerkendt landsrettens dom. 

I en besked til brugerne skriver Uber blandt andet, at de er ekstremt skuffede over dommen - ikke kun fordi mange lande er begyndt at omfavne delekørsel, men også fordi vi ikke tror, at han (chaufføren, red.) har gjort noget galt. 

TV 2 Lorry har været i kontakt med Uber, som ikke vil forholde sig til politianmeldelsen. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik