Regeringen strammer skruen over for indbrudstyve

Fremover får indbrudstyvene en hårdere straf. Det skal dæmme op for de mange indbrud i Nordsjælland.

Regeringen præsenterede mandag en ny indbrudspakke.

Særligt for borgerne i Nordsjælland sker det på en dyster baggrund. Alene i kvarteret ved Rundforbivej i Nærum var der på en enkelt dag - i torsdags - fem indbrud. Og imens Danmark på landsplan i 2016 oplevde et stagnerende antal indbrud - var tallet i Nordsjælland stigende.

Fra januar til oktober sidste år var der 4.700 indbrud i Nordsjælland. Det er en stigning på næsten 30 procent fra 3.600 året før. De 819 af indbruddene foregik i Rudersdal Kommune, hvor Peter Vestergaard bor. 

quote Vi holder i udgangspunktet øje med hinanden. De fleste kender hinanden og lægger mærke til, om der kommer nogle biler, man ikke kender til. Og hvis der en lidt anderledes adfærd, end vi plejer at se

Jens Niemann Olesen, Nærum

- Det er rigtig ubehageligt. Jeg ville da nødigt blive overrasket eller overraske en tyv derhjemme. Jeg synes, det er noget hø, siger han, der bor i Holte. 

Hårdere straf for indbrud

Jens Niemann Olesen fra Nærum har også haft indbrud og fortæller, at naboerne hjælper hinanden. 

- Vi holder i udgangspunktet øje med hinanden. De fleste kender hinanden og lægger mærke til, om der kommer nogle biler, man ikke kender til. Og hvis der en lidt anderledes adfærd, end vi plejer at se, siger han til TV 2 Lorry.

Som det er i dag, er der samme straf for indbrud og tyveri. Det skal nu ændres, så indbrud straffes hårdere. Det skal også udløse en hårdere straf, hvis indbruddet begås, mens offeret er hjemme. Og så skal indsatsen overfor omrejsende kriminelle styrkes med ekstra ressourcer. Målet er at reducere antallet af indbrud med otte procent. 

Konservativt hjerteblod

Det vækker begejstring i det mindste regeringsparti, Det Konservative Folkeparti, hvor politisk ordfører Mette Abildgaard er valgt i netop Nordsjælland. 

Netop indførslen af en særlig paragraf i straffeloven for indbrud har været et særligt mål for Det Konservative Folkeparti. Men også den skærpede straf for indbrud mens beboerne er konservativt hjerteblod. 

- Jeg tror ikke, at der er mange, der kan forestille sig, hvor ubehageligt det må være at høre, at der er nogen, der rumsterer i huset, mens ens børn er hjemme eller andet, når der er indbrud, siger Mette Abildgaard.

Politiets indsats skal styrkes

Hun forstår godt, at borgerne bliver frustrerede, og at frustrationen kan ende med, at de opretter private vagtværn. Men der er brug for at styrke politiets indsats, så det ikke er nødvendigt. 

- Det kan jo ikke være rigtigt, at vi som samfund lader folk være deres egne med den her type sager. og derfor så er det også vigtigt, at vi fra politiets side siger, at de skal styrkes i deres indsats i forhold til kriminalitet. Og vi skal sikre, at langt flere indbrud også bliver opklaret i forhold til hvad der sker i dag, siger Mette Abildgaard. 

Regeringens målsætning er at nedbringe antallet af indbrud med otte procent frem mod 2020.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik