Rederiet DFDS fejrer jubilæum - og bygger gigantisk LEGO-skib

Skibsrederiet DFDS har i år 150 års jubilæum. Det runde år bliver markeret med et spritnyt - men ikke særlig sødygtigt - skib.

Mere end 12 meter langt og udført i de pureste nye Legoklodser.

Sådan fejres 150 året for det danske DFDS - Det Forenede Dampskibs-Selskab - der blev grundlagt i 1866. Dengang havde stifter Carl Frederik Tietgen en klar vision om at samle mange af de danske dampskibsselskaber i ét stort og mere slagkraftigt selskab.

Ambitionen lykkedes, og allerede i 1875 etablerede selskabet en fast, direkte forbindelse mellem to nordiske hovedstæder med overfarten København - Oslo.

Mens prisen dengang tur/retur til Oslo på første klasse kostede 42 kroner, er prisen for omtrent samme billet i dag på omring 9.000 kroner.

150 år senere bliver det store jubilæum fejret med et over 12 meter langt skib, der er bygget i Legoklodser. Processen har været lang, for først skulle små klodser bygges til store klodser, for derefter at samle hele herligheden til det færdige legetøjsskib. 

Alle ansatte hos DFDS har hver især sat en klods på skibet, og dermed været med til at markere jubilæet.

Skibet ligger lige nu på Dampfærgevej 30 - ved kajen foran den ægte Oslobåd.

Senere sejler plasticskibet til Ofelia Plads ved Skuespilhuset, og til sidst går turen videre rundt i Danmark og resten af Europa.

Og så venter der måske DFDS en fin rekord, hvis folkene bag Guiness Rekord-bøgerne vurdere, om der er plads til skibet i de fremtidige rekordbøger.

Se det flotte Legoskib i videoen over artiklen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik