Red liv: Nu også i bussen

Nu kan du få helt styr på, hvordan man redder liv, når TrygFonden søndag sender førstehjælpsinstruktører med linje 5 A.

På Valentinsdag på søndag mellem kl. 12-16 sætter TrygFonden fokus på hjertestop og hjertestart i buslinje 5A, der kører mellem Kastrup Lufthavn og Husum Torv.

Førstehjælpsinstruktører vil fortælle passagererne, at man skal være opmærksomme på hinanden og træde til, hvis nogen falder om.

Vi mennesker er hjælpsomme af natur. Men når vi er mange til stede, tænker vi ofte, at der nok er en anden, der gør noget, og som er bedre til det. Men man kan ikke træde forkert, når man træder til ved hjertestop. Det skriver Trygfonden i en pressemeddelelse.

Hvis lægmand træder til kan flere overleve hjertestop
Den nyeste forskning inden for genoplivning viser, at overlevelsen øges betydeligt, når lægmænd, altså helt almindelig mennesker, træder til med livreddende førstehjælp og bruger en hjertestarter, inden ambulancen ankommer.

Helt konkret kan overlevelsen øges fra 5 pct. til i bedste tilfælde helt op til 50 pct.

Tredobling af overlevende i løbet af 15 år
I Danmark er det i løbet af de seneste 15 år lykkedes at øge andelen af overlevende efter hjertestop uden for hospital fra 4 pct. til 12 pct.

Samtidig er andelen af personer, som træder til med hjælp ved hjertestop, ligeledes mere end tredoblet fra 19 pct. til 65 pct. Helt konkret betyder det, at over 300 flere personer overlever hvert eneste år sammenlignet med i 2001.
 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik