Rådgivning får flere handicappede i job

Men med den rette hjælp kan mange handicappede sagtens passe et arbejde, viser erfaringer fra projekt.

Med den rette hjælp kan mange handicappede sagtens passe et arbejde, viser erfaringer fra et projekt, som Danske Handicaporganisationer de seneste to år har kørt sammen med fire kommuner. Projektet sluttede 31. december 2016 og er netop nu ved at blive evalueret.

I vores område har Frederiksberg Kommune været med i projektet, der hedder "Mening og mestring".

Projektet er rettet mod borgere med kognitive vanskeligheder. Med for eksempel ADHD, autisme eller hjerneskade. 

Rådgivere fra ni handicaporganisationer har sammen med de kommunale jobcentre lært deltagerne at tackle deres handicap bedre på arbejdspladsen. Det skriver DR P4 København.

200 personer var med i projektet, og for mange af dem, har det rykket noget. 

Og det er godt, for i Region Hovedstaden er kun 46 procent af alle med et handicap i job, viser den seneste rapport fra SFI om handicappede og beskæftigelse fra 2014. 

Flere folk i job

Ifølge Danske Handicaporganisationer har man næsten kun fået positive tilbagemeldinger fra projektet, og erfaringerne er, at rådgivningen har fået folk i job og gjort dem bedre til at holde fast i jobbet. Dem, der ikke kom i arbejde, nåede tættere på, end de var før.

- Vi har kunnet hjælpe folk med et handicap med at forstå, hvordan de bedre kan passe ind på en arbejdsplads, siger Thorkild Olesen, som er formand for Danske Handicaporganisationer til DR P4 København og uddyber:

- Det kan for eksempel være ved at give folk et indblik i, at de måske ikke kan huske så meget, som de tror, eller at de måske ikke fungerer så godt, som de tror, socialt. Det er noget, vi kan arbejde med, og på den måde kan de komme til at fungere på en arbejdsplads, siger Thorkild Olesen.

Ud over Frederiksberg er også Odsherred, Aalborg og Esbjerg med i projektet. 

Projektet er finansieret af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik