Proforma-flytninger i kampen om bedste københavnske skoler

Det er så vigtigt for forældrene at få barnet i den "rigtige" skole, at skoledistriktet ligefrem er blevet et salgsparameter hos ejendomsmæglerne.

Søndag er sidste frist i København for at skrive sit barn op til at komme i skole næste år. 

Det er barnets adresse, der afgør, hvilken distriktsskole det hører til. Og der er så hård kamp om at få børnene ind på den "rigtige" københavnske skole, at der er mistanke om, at nogle forældre ligefrem laver proforma-flytninger.

Det skriver Berlingske søndag.

TV 2 Lorry den 7. november

Skolen ved Sundet på Amager er ifølge avisen den mest populære københavnske skole. Så populær, at den for ejendomsmæglerne er oplistet i deres salgsopstillinger. Og så populær, at det efterhånden er nødvendigt at etablere et fjerde spor på grund af det store antal  børn, der har krav på at gå på skolen, da de angiveligt bor i skoledistriktet. 

Det er her skolebestyrelsen er begyndt at mistænke nogle forældre for at lave proforma-flytninger.

quote Kommunen reducerede grunddistriktets størrelse, og alligevel steg vores søgetal.

Niels Hannibal, Skoleleder

- Kommunen reducerede grunddistriktets størrelse, og alligevel steg vores søgetal, siger skoleleder Niels Hannibal til Berlingske.  Han mærker, hvor meget skolens renommé betyder:

- Et godt ry betyder det hele for københavnske folkeskoler, og vi hører, at det er det forældre støtter sig til, når de skal vælge skole. Vi  reklamerer ikke, så det må være et rygte i Netto eller vaskekælderen, siger Niels Hannibal Skolen fra Skolen ved Sundet på Amager

Niels Hannibal mener sagtens det kan passe, at forældre laver proforma-flytninger, men han har ingen mulighed for at tjekke det,

Også Hansted Skole i Valby har et godt renommé. Så godt, at der stort set ikke er plads til børn udefra.  Men  det forhindrer ikke nogle forældre i at presse på og ringe gentagne gange for at høre, om der alligevel skulle være blevet en plads ledig, fortæller skoleleder Kåre Landgren til avisen.

quote Her i København  skal man virkelig arbejde med sin profil.

Peter Stennicke, Skoleleder

Peter Stennicke begyndte som leder af Heibergskolen på Østerbro sidste år. Ifølge Berlingske mærker han en klar forskel på de københavnske skoler og der, hvor han kom fra:

- Da jeg var skoleleder ude i det sjællandske, valgte forældrene den skole, der lå i nærheden. Her i København  skal man virkelig arbejde med sin profil.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik