Politikere snupper vederlag i bestyrelser, men møder ikke op

En række politikere møder ikke op til mere end hver tredje bestyrelsesmøde, til trods for at de modtager vederlag på op til 125.000 kroner for arbejdet.

Det er en god forretning for lokalpolitikere at sidde i bestyrelsen for lokale forsningsselskaber. 

quote i modsætning til byrådsarbejdet, så gælder det for en del af de her bestyrelser, at man bliver vældig godt betalt. Set i det lys er det meget overraskende, at man ikke møder op til de ganske få møder, der er hvert år.

Roger Buch, kommunalforsker fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Her kan de nemlig få vederlag på mellem 15.000 og 125.000 kroner årligt.

Alligevel sker det, at politikerne ikke møder op. 

Det skriver DR P4 København, der har fået aktindsigt hos 25 forsyningsselskaber. 

 Her fremgår det nemlig, at en række politikere melder fra til mere end hvert tredje bestyrelsesmøde. 

- Set i lyset af, at kommunalpolitikere ofte har meget travlt, så er det måske ikke så overraskende, at de bliver væk fra mange af de her møder. Men i modsætning til byrådsarbejdet, så gælder det for en del af de her bestyrelser, at man bliver vældig godt betalt. Set i det lys er det meget overraskende, at man ikke møder op til de ganske få møder, der er hvert år, siger Roger Buch, kommunalforsker fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, til DR P4 København. 

Over 60 procents fravær

En af de politikere, som har et højt fravær, er Jonas Bjørn Jensen, der sidder i Københavns Kommunes borgerrepræsentation for Socialdemokratiet.

Han er udpeget til at sidde i bestyrelserne for Vestforbrændingen og Centralkommunernes Transmissionsselskab.

I perioden fra januar 2015 til midt i september i år, har Jonas Bjørn Jensen tjent omkring 79.000 kroner på sit bestyrelsesarbejde. I samme periode har han meldt afbud til ti ud af 16 bestyrelsesmøder i de to selskaber.

Tidligere teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommunes, SFeren Ayfer Baykal er udpeget til at sidde i en af bestyrelserne hos Hovedstadens Forsyningsselskab (HOFOR red.), der er ejet af en række hovedstadskommuner.

Fra 1. januar 2015 og til om med 14. september 2016 løber hendes samlede vederlag for bestyrelsesarbejdet op i mere end 210.000 kroner. I samme periode har hun meldt afbud til seks ud af ni bestyrelsesmøder i HOFOR.

TV 2 Lorry forsøger at få en kommentar fra Jonas Bjørn Jensen og Ayfer Baykal. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik