Politikere siger fra over for gadekampe: Det er idiotisk

Politikere fra venstre til højre lægger afstand til aftenens gadekampe på Nørrebrogade.

De sociale medier flyder onsdag aften over med politikere, der tager afstand til de uroligheder, der opstod under demonstrationen på 10 års-dagen for rydningen af Ungdomshuset. 

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) slår fast, at der ikke er plads til uromagerne i byen.

- Jeg er glad for at politiet er ved at få styr på situationen, og jeg håber, at de slår hårdt ned på dem, der her til aften med bøllemetoder har hærget og bragt helt almindelige københavnere i fare, skriver han på Facebook.

Frank Jensen har onsdag aften ikke mulighed for at kommentere yderligere over for TV 2 Lorry. 

Ebbesen: Vold hører ingen steder hjemme

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) er "rasende", siger han til TV 2 Lorry.

- Jeg synes, det er fuldstændigt uhørt, at der har været demonstranter, som har brugt anledningen til at ty til vold og hærværk. København fortjener ikke det her. Vi er et land og en by, hvor man kan demonstrere, man kan forsamles og man kan frit ytre sig. Det er jo nogle smukke værdier, vi skal værne om og holde fast i. Derfor er det fuldstændig uhørt, når nogle misbruger det til at udøve hærværk, siger han.

Det er ifølge Carl Christian Ebbesen bekymrende, at så mange søger konfrantionen. 

- Det at bruge kanonslag, brosten og andet, som udsætter andre folk for fare, det er ikke den by, som jeg og Dansk Folkeparti ønsker. Jeg synes, demonstranterne opfører sig som en flok forkælede unger, siger han, der også sad i Borgerrepræsentationen, da det blev vedtaget at give de unge et nyt Ungdomshus på Dortheavej - en beslutning, han hele tiden har været imod. 

- Nu er huset der, og det, der er helt afgørende, er, at jeg synes, man skal være mere tolerant, også de grupperinger som samles ude på Dortheavej i dag. Fjern nu det hegn, der er, prøv at være lidt mere indbydende, siger han. 

Pape: En skændsel

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kommer med en klar opfordring på Twitter: 

 

Også på Twitter har landets justitsminister, Søren Pape Poulsen (K),  kommenteret. Han kalder aftenens begivenheder for "en skændsel": 

Folketingsmedlem og tidligere undervisningsminister Christine Antorini (S), der selv bor på Nørrebrogade, er også alt andet end begejstret.

Tidligere justitsminister Morten Bødskov (S), der er medlem af Folketinget, benytter anledningen til at rose politets indsats onsdag aften.

Folketingsmedlem Rune Lund (EL), der selv har en fortid som aktivist på venstrefløjen, har ikke meget til overs for, at demonstranterne har brugt vold.

Lars Aslan Rasmussen (S), der overtog Helle Thorning-Schmidts plads i Folketinget, men tidligere gennem en årrække var medlem af Borgerrepræsentationen, mener, at demonstranterne har vist hvorfor det er en god idé at lave boliger på grunden.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik