Politikere sætter Banedanmark under tilsyn

NYT IT-system, der lige nu testes mellem Hillerød og Jægersborg kan blive en økonomisk skandale.

Banedanmark er i gang med at udskifte togsignaler over hele Danmark, for de systemer, der køres efter, er mange år gamle og forældede. Første teststrækning med det nye system er S-togsstækningen mellem Hillerød og Jægersborg, og den volder problemer - togene forsinkes.

Men det er ikke kun togene, der er forsinkede - det er hele systemet også - det milliarddyre IT-system, der skal styre togsignalerne. Og nu truer en økonomisk skandale i millardklassen.

Projektet med at udskifte signaler over hele Danmark er nemlig allerede to år forsinket. Samtidig er hele reserven på fire milliarder kroner brugt, inden man har fået de første signaler til at fungere tilfredsstillende, skriver Jyllands-Posten.

-Udviklingen omkring signalprojektet er stærkt bekymrende med truende yderligere forsinkelser og kraftige fordyrelser, lyder advarslen fra Venstres transportordfører, Christian Pihl Lorentzen i Jyllands-posten.

Han forlanger nu en månedlig orientering fra Banedanmark i et forsøg på at undgå, at signalprojektet udvikler sig til en økonomisk skandale på samme måde som det kuldsejlede IC4-projekt.  Socialdemokraterne støtter ønsket om at føre skærpet tilsyn med Banedanmark.

Hele projektet med nye signaler er budgetteret til at koste 20 milliarder kroner.

 

Vi fortalte søndag om pronblemerne på strækninge n mellem Hillerød og Jægersborg. det indslag kan du se her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik