Politiet om ny handel på Pusher Street: Vi kommer efter jer

Hashhandlen er snart tilbage på samme niveau, som før Christianitternes nedrivning af boderne. Københavns Politi vil slå hårdt ned på salget.

På Pusherstreet på Christiania står der igen hashboder.

quote  Grådighed er en stærk drivkraft, og den vinder i øjeblikket

Thorkild Fogde, Københavns Politi

Pusherne er sågar begyndt at bære masker, selvom christianitterne ikke vil have maskeringer, og det er også igen blevet forbudt at fotografere i gaden. 

- Det er klart, at de er bange for overvågningen, og hvordan politiet gebærder sig. Det er beklageligt, for når hashmarkedet trapper op, så trapper politiet op, og så får vi muligvis de her vanvittige situationer som sidste gang, hvor der var skudepisoder, fortæller christianitten Ole Lykke til TV 2 Lorry.

Han er bange for, at man igen vil se voldsomme sammenstød mellem pusherne og ordensmagten, og ved Københavns Politi har man da heller ikke tænkt sig at blive væk.

- I de kommende måneder vil Christianitterne opleve, at vi tager fat om de toneangivende pushere på Pusher Street. Der er slet ikke nogen tvivl om, at hvis pusherne kunne, så ville de genetablere Pusher Street, som den så ud før skudepisoden i August. Og det er ikke acceptabelt for politiet, så nu kommer vi efter dem, siger politidirektør Thorkild Fogde til TV 2 Lorry. 

Han påpeger, at man i Folketinget netop har styrket mulighederne for at give zoneforbud, så også personer, som blot hjælper med at sælge hash, vil kunne få forment adgang til særlige områder så som Christinia. 

I har forsøgt at stresse pusherne i lang tid nu. Hvilken effekt har det haft, synes du?
Vi synes, det har haft en god effekt. Politiet er i øjeblikket ved at opsætte pullerter ved Christiania, så vi er sikre på, at politiets vogne altid kan komme ind, og det er noget, vi gør i samarbejde med Christianitterne. 

Christianitterne påpeger, at det kan godt være, man anholder 150 pushere, men når de så kommer ud igen, så er der bare 300 pushere i stedet. Er du enig i det?
Nej, det er jeg ikke helt enig i. Men jeg er enig i, at grådighed er en stærk drivkraft, og den vinder i øjeblikket derude. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik