Politiet om fodbold-hooligans: Det minder om bandeopgør

Det er metoder, der minder om noget, vi normalt ser under en bandekonflikt - så kontant er udmeldingen fra Københavns Politi.

For første gang nogensinde, har Københavns og Vestegnens Politi valgt at indføre ikke bare en, men to visitationszoner for at forhindre sammenstød mellem fodbold-hooligans.

Udmeldingen kommer forud for tirsdagens Champions Leagueopgør mellem FCK og Klub Brügge. 

- Vi har kunne se, igennem den seneste måneds tid, at der har været en voldsom eskalering i konflikterne i mellem FCKs og Brøndbys fangrupperinger, fortæller Peter Dahl, ledende Politiinspektør hos Københavns Politi til TV 2 Lorry. 

Derfor indførte de to politikredse i dag visitationszonerne. 

Helt konkret betyder det, at politiet inden for zonerne uden grund kan stoppe og visitere folk. 

Den ene zone ligger omkring Brøndby Stadion, mens den anden danner en ring rundt om Parken på Østerbro. Den strækker sig fra Assistens Kirkegård på Nørrebro og dækker det meste af Østerbro.

- Jeg vil gerne understrege, at det jo ikke er sådan, at vi inden for zonerne, helt ukritisk, bare vil visitere alle mennesker. Vi vil gå målrettet efter de personer, som er interessante for os, lyder det fra Peter Dahl.

quote De metoder vi ser nu, det er nogle metoder vi primært har set i forbindelse med bandekonflikterne. 

Peter Dahl, Ledende Politiinspektør, Københavns Politi 

Hos F.C. København Fan Club erkender man, at fodboldvolden er et problem, men man tror ikke på, at visitationszoner er vejen frem.

- Jeg synes, det er synd for dansk fodbold, at man tegner et billede af, at vi har Balkanlignende tilstande. Jeg har været til rigtig mange fodboldkampe og det meste af det her, sker væk fra kampene, siger Lars Thor, formand for F.C. København Fan Club. 

Fodboldvolden har i mange år været en del af de såkaldte Derbys mellem FCK og Brøndby. På det seneste har volden dog bredt sig og forekommer nu også, når de to klubber ikke møder hinanden.

- Nu begynder vi simpelthen at se nogle organiserede slagsmål. Overfald på hinandens klubhuse og stamværtshuse. Der har også været en episode, hvor man er gået ind på en skadestue, for at lede efter nogen fra den modsatte fangruppering, siger Peter Dahl, ledende Politiinspektør hos Københavns Politi 

 Og derfor vælger man hos politiet nu at opruste indsatsen for at stoppe slåskampene. 

- De metoder vi ser nu, det er nogle metoder, vi primært har set i forbindelse med bandekonflikterne. Og hvis det er den vej det går, så er vi også nødt til at benytte os af de ting, vi har i forhold til at bekæmpe bandeuroligheder, afrunder Peter Dahl. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik