Politiet har terrorberedskab klar til gadefest

Når der bliver festet i gaderne til Distortion til sommer, så kommer politiet til at opruste terrorberedskabet.

Gadefestivalen Distortion ruller i år gennem København fra d. 31. maj til d. 4. juni. Men det er ikke kun unge, festglade folk, der kommer til at fylde gaderne, også politiet vi være tydeligt til stede. 

På grund af terrortruslen opruster politiet terrorberedskabet, mens de mange folk er samlet for at høre musik og feste. 

quote Det der er trusler mod, er ubeskyttede civile mål, hvor mange mennesker er samlet. Det må man sige at Distortion er, så der er vi nødt til at lave noget ekstra sikkerhed. 

Henrik Møller Jakobsen, vicepolitiinspektør, Københavns Politi

Det sker på baggrund af seneste analyse fra Center for Terroranalyse under Politiets Efterretningstjeneste, der vurderer terrrortruslen mod Danmark, forklarer Henrik Møller Jakobsen, vicepolitiinspektør i Københavns Politi til DR P4 København.

- I den står der, at det der er trusler mod, er ubeskyttede civile mål, hvor mange mennesker er samlet. Det må man sige at Distortion er, så der er vi nødt til at lave noget ekstra sikkerhed. 

Fra brokvarterer til Rådhuspladsen

Som noget nyt skal årets Distortion-fester gennes fra bro-kvarterne ind på Rådhuspladsen ved midnat, og her vil poltiet blandt andet forhindre biler i at komme for tæt på.

- Her vil lave nogle hastighedsnedsættende foranstaltninger i stil med det, vi lavede på Strøget og Rådhuspladsen nytårsaften. Der havde vi stillet noget beton, så man ikke bare kunne køre lige ind, men skulle køre i zigzag, siger Henrik Møller Jakobsen, vicepolitiinspektør i Københavns Politi til DR P4 København.

Inden Distortion går i gang, vil PET foretage en ny trusselsvurdering. Afhængigt af hvad den viser, vil politiet herefter beslutte, om der skal flere betjente på gaden i forhold til tidligere år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik