Politiet finder skarpladt pistol i beboelseskvarter

Københavns Politi gjorde tirsdag aften et alvorligt fund på Nørrebro. Her fandt de en kraftig, skarpladt pistol med tilhørende ammunition gemt væk under en tagplade.

Tirsdag aften blev politiet opmærksom på mistænkelig adfærd i et område på Nørrebro. 

quote Det her er stærkt bekymrende, og noget vi ser på med stor alvor.

Vicepolitiinspektør, Lars-Ole Karlsen. 

Herefter begyndte de at afsøge området for spor, og så fandt politiet en skarpladt 9 mm pistol med en større mængde tilhørende ammunition. 

- Vi finder pistolen og ammunitionen tirsdag aften. Begge dele var godt gemt af vejen under en tagplade, oplyser vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Lars-Ole Karlsen. 

Politiet gjorde sit fund på Nørrebro i området omkring Blågårdsplads. Ifølge vicepolitiinspektøren er det stærkt bekymrende, at man kan finde en skarpladt pistol under en tagplade midt i et beboelseskvarter. 

- Det her er stærkt bekymrende, og noget vi ser på med stor alvor. Hvem som helst kan jo finde den pistol. Våbenet alene, som er en Glock 9 mm pistol, er utrolig kraftig, så det er alene grund til stor bekymring, siger Lars-Ole Karlsen.

Mistænker bandemedlemmer

Banden Loyal to Famila, som holder til omkring Blågårdsplads og i Tingbjerg, havde tilbage i 2017 en blodig konflikt med blandt andre banden Brothas, der holder til i Mjølnerparken på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro.

quote Når man vælger at gemme en pistol under en tagplade, er det fordi den skal være godt gemt og hurtig at gå til.

Vicepolitiinspektør, Lars-Ole Karlsen. 

Mange af de skudepisoder, som for to år siden plagede København, blev tilskrevet konflikten mellem de to bander. En konflikt, som i november 2017 havde kostet to menneskeliv og sat politiet på stort overarbejde.

Med fundet af pistolen og ammunitionen tirsdag aften mistænker politiet nu også bandemedlemmer. 

- Alene af den grund, at området omkring Blågårdsplads også er et kendt bandeområde, styrker vores mistanke mod bandemedlemmerne. Når man vælger at gemme en pistol under en tagplade, er det fordi den skal være godt gemt og hurtig at gå til. Det er alvorlige metoder, siger vicepolitiinspektøren. 

DNA-tjek skal give svar

Politiet efterforsker nu episoden og oplyser til TV 2 Lorry, at de vil sætte jagten ind på gerningsmanden. 

Det skal blandt andet ske gennem tekniske undersøgelser, og derfor er pistolen nu også sendt ind til et DNA-tjek.

Derudovre opfordrer Københavns Politi beboere i området til fortsat at være politiet behjælpelige med oplysninger om mistænkelige forhold.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik