Politiet: Anholdelser og fængslinger har skabt ro i Helsinge

Indsatsen i den nordsjællandske by har båret frugt, lyder det fra politiet.

Siden svært bevæbnede betjente fra Nordsjællands Politi onsdag den 6. april om aftenen ransagede en lejlighed i Østergade i Helsinge, har der været relativt roligt i byen.

quote  Vi fortsætter med at gøre en indsats på gadeplan, og vi fortsætter også vores efterforskning i det, der er sket, for vi vil gerne undgå voldsscener igen, som dem vi har set

Magnus Andresen, chefpolitiinspektør, Nordsjællands Politi

To dage forinden havde politiet indført visitationszone i byen, og det har – kombineret med politiets tilstedeværelse i byen – haft sin effekt, vurderer Magnus Andresen, der er chefpolitiinspektør ved Nordsjællands Politi.

- Vi holder fast, for selvom vi har haft nogle rolige dage, kan det godt blusse op igen. Vi fortsætter med at gøre en indsats på gadeplan, og vi fortsætter også vores efterforskning i det, der er sket, for vi vil gerne undgå voldsscener igen, som dem vi har set, siger han til Ugeposten Gribskov.

Kort over visitationszone i Helsinge.
Kort over visitationszone i Helsinge.
Foto: Nordsjællands Politi

Enkelte laver fortsat uro

Visitationszonen indebærer, at politiet uden særlig begrundelse har bemyndigelse til at visitere personer og ransage eksempelvis køretøjer.

Ifølge Magnus Andresen er der stadig ”enkelte unge mennesker i Helsinge”, der fortsat laver ballade. Dem arbejder politiet fortsat på at få styr på. 

Nordsjællands Politi bad tirsdag offentligheden om hjælp til at opklare det, politiet kaldte et ”særdeles groft” overfaldsforsøg, hvor en gruppe mænd jagtede en anden mand med et baseballbat på åben gade i Helsinge.

Den sag søger politiet fortsat vidner til.

Visitationszonen i Helsinge forsætter frem til 1. maj. 

Kort nyt.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik