Politielever låner skolebænk i Ballerup

Med flere studerende på politiskolen i Brøndby følger pladsproblemer i den gamle skolebygning. Derfor rykkes dele af undervisningen nu til Ballerup.

I de kommende år skal der undervises flere politibetjente og politikadetter.

Men det øgede optag lægger pres på Rigspolitiets undervisningsfaciliteter på politiskolen i Brøndby. Derfor har Rigspolitiet nu valgt, at dele af udervisningen skal flyttes til nye lokaliteter i Ballerup for at gøre plads til de nye studerende.

quote Jonstruplejren fungerer allerede som uddannelsessted for Forsvaret. Bygningerne er derfor allerede gearet til undervisningsbrug

Jesper Würtzen (Soc.dem.), borgmester i Ballerup Kommune

Flytningen sker allerede fra næste mandag den 27. februar - og det glæder Ballerup Kommune.

- Jeg vil gerne byde både politistuderende og medarbejdere velkommen til Ballerup. Ballerup er allerede en veletableret uddannelsesby med både gymnasium, handelsskole og universitetsmiljø. Politiskolens indflytning er med til at cementere den status, siger Jesper Würtzen (Soc.dem.), der er borgmester i Ballerup Kommune, i en pressemeddelelse. 

Politiet rykker ind i forsvarets historiske bygninger

De mange studerende rykker ind i Jonstruplejren, der ligger i byen Jonstrup nord for Ballerup. 

Jonstruplejren er ejet af Forsvaret og har tidligere huset Flyvevåbnet. Det var også her, at Dronning Margrethe d. 2 af Danmark i 1950'erne gennemførte sin uddannelse til korporal på Kvindeligt Flyverkorps' Gruppeførerskole.

Prinsesse Margrethe tog sin uddannelse som korporal i Kvindeligt Flyverkorps i Jonstruplejren.
Prinsesse Margrethe tog sin uddannelse som korporal i Kvindeligt Flyverkorps i Jonstruplejren.
Foto: Aage Sørensen / Scanpix

Nu rykker cirka 100 politielever og 10-15 undervisere og administrative medarbejdere til basen i Ballerup.

- Jonstruplejren fungerer allerede som uddannelsessted for Forsvaret. Bygningerne er derfor allerede gearet til undervisningsbrug, siger Jesper Würtzen og tilføjer:

- Lejren ligger derudover i skønne skov- og naturomgivelser, så er der behov for en kuperet løbetur og frisk luft i uddannelsesforløbet, er der også rig mulighed for det.

quote Vi vil i hvert fald gøre vores til, at de finder sig godt til rette, og de får nogle gode rammer for deres undervisning

Jesper Würtzen (Soc.dem.), borgmester i Ballerup Kommune

Ifølge kommunen selv er rammerne for uddannelse i forvejen rigtig gode, og nu glæder de sig til at hjælpe Rigspolitiet godt til rette.

- Vi har gode samarbejdsrelationer med alle vores andre uddannelsesinstitutioner i kommunen, så det er jeg sikker på, at vi også vil få med Rigspolitiet. Vi vil i hvert fald gøre vores til, at de finder sig godt til rette, og de får nogle gode rammer for deres undervisning, afslutter Jesper Würtzen. 

Politielever i afsluttende fase

Eleverne, der skal undervises på militærbasen, er i deres afsluttende fase af uddannelsen. De skal primært færdiggøre deres afslutningsprojekt, og derfor bliver der tale om fredelige aktiviteter på området.

Indtil videre har Rigspolitiet lejet sig ind i lokalerne i Jonstruplejren for en to-årig periode.

Ifølge pressemeddelelsen er det fortsat planen, at området på sigt skal omdannes til et attraktivt boligområde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik