Politianmeldt og udskældt: Martyrmuseum slår dørene op

En ny udstilling om martyrer har fået sindene i kog længe inden dagens premiere.

Pervers og vanvittig.

Det er nogle af de mindre flatterende ord, udstillingen 'Martyrmuseum' i København har fået med på vejen.

Udstillingen undersøger, hvorfor nogle mennesker går i døden for det, de tror på, og den har skabt stor debat længe inden sin premiere i dag, torsdag.

'Martyrmuseum' stiller skarpt på martyrer gennem historien - blandt andre brødrene Khalid og Ibrahim El Bakraoui, der sprængte sig selv i luften i Bruxelles lufthavn 22. marts og tog mindst 17 uskyldige mennesker med sig i døden. 

Det er teatret Sort/Hvid og kunstnergruppen TOETT, der står bag udstillingen, og de blev i starten af maj politianmeldt af politikeren Diego Gugliotta, der mente, at kunstnerne forbrød sig mod straffelovens regler om, at man ikke må opfordre til terrorisme. 

Formanden for Trykkefrihedsselskabet Katrine Winkel Holm har kaldt det 'perverst' at udstille selvmordsbombere som martyrer, og debatten om den kontroversielle udstilling er nået helt til internationale medier som The Guardian og The Times of Israel. 

Den kunstneriske direktør på teatret Sort/Hvid er Christian Lollike - og han er ikke uvant i rollen som provokatør. I 2013 opførte han således et meget omtalt stykke om den svenske massemorder Anders Behring Breivik. 

I dag slog dørene til udstillingen så op udstillingen Martyrmuseum - og TV 2 Lorry var med. Se mere i afspilleren ovenfor. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik