Politi jagter gerningsmand til 10 overgreb mod yngre kvinder

Politiet beder offentligheden om hjælp i forbindelse med efterforskningen af flere sager om overgreb mod yngre kvinder i København. I alt har politiet identificeret 10 sager, hvor der muligvis kan være tale om samme gerningsmand.

Overgrebene er sket ved, at gerningsmanden i fem tilfælde har krænket kvindernes blufærdighed, i tre tilfælde udøvet vold ved at slå kvinderne samt i to tilfælde forsøgt at voldtage kvinderne. Kvinderne, der er blevet overfaldet, er alle i alderen 18 - 32 år.

Gerningsmandens fremgangsmåde er, at han skjult har fulgt efter kvinderne. De fleste gange om natten mellem kl. 02.00 - 06.00, men i et enkelt tilfælde også om aftenen kl. 22.00. I flere af sagerne har gerningsmanden været på en cykel eller er set køre væk på en cykel. I to af tilfældene har gerningsmanden kontaktet kvinderne på åben gade, men i de øvrige tilfælde er han fulgt efter dem helt hen til deres opgangsdør, eller hvis muligt helt med op til døren ind til kvindernes lejlighed. Når kvinderne låste sig ind i deres lejlighed, skubbede gerningsmanden dem efterfølgende helt ind i lejligheden, hvor han straks omklamrede dem og kyssede dem intenst.

Overgrebene er sket i perioden fra 13. juni - 1. november 2015 og altid i forbindelse med en weekend. Overgrebene er hovedsageligt sket tæt på Frederikssundsvej og Nørrebrogade, mens to forhold er sket i kvarteret omkring Nørre Alle, Jagtvej og Lyngbyvej.

Gerningsmanden beskrives lidt forskelligt af de forurettede kvinder, men følgende generelle signalement kan gives:

Mand er 25-35 år og har mellemøstlig oprindelse. Han er cirka 175-185 cm høj, almindelig af bygning og har meget kort sort hår og muligvis skægstubbe. I flere tilfælde har han været iført grå/grøn hættetrøje/jakke og sorte løse bukser. Han taler dansk med accent og engelsk og medbringer i flere tilfælde en cykel.

Københavns Politi forfølger allerede flere gode spor men hører meget gerne fra kvinder eller mulige vidner, der har observeret hændelser, der kan ligne de ovenfor beskrevne. Københavns Politi vil derudover gerne opfordre yngre kvinder til at tænke sig ekstra godt om, når de skal hjem om natten. Det kan være en god ide at slå følge med andre, og så skal man generelt holde sig godt orienteret i gadebilledet på vej hjem, og inden man låser sig ind i sin opgang.

"Vi har fuldt fokus på at stoppe disse overgreb, men indtil det sker, vil vi for alt i verden undgå flere," siger vicepolitinspektør Jens Møller Jensen.

Har man oplysninger, der kan hjælpe politiet, skal man ringe 114.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik