Politi advarer mod tricktyvenes skruppelløse nye kneb

Flere ældre i Nordsjælland har de seneste uger været udsat for en ny form for tricktyverier, melder politiet.

Mange ældre borgere har i løbet af de seneste to uger været udsat for, at tricktyve er fulgt med ind i deres opgange for at franarre dem penge eller kreditkort.

Det oplyser Nordsjællands Politi, der fortæller, at tricktyvene smutter med ind i ofrenes trappeopgange, hvor de afleder deres opmærksomhed med spørgsmål om fx vejen til det nærmeste sygehus.

Mens ofrene forsøger at hjælpe, lister tricktyvene ofrenes betalingskort ud af lommer og tasker, hvorefter betalingskortene lænses for kontanter i den nærmeste hæveautomat. 

- Vi har ikke tidligere i samme omfang set, at tricktyvene følger med ofrene ind i deres opgange og franarrer dem deres betalingskort, som tricktyvene forinden har afluret koden til, siger politiinspektør i Nordsjællands Politi, Helge Holbek.

Da ofrene kun sjældent opdager, at deres betalingskort er blevet stjålet, før banken ringer og fortæller om usædvanlig aktivitet på kontoen, kan politiet normalt ikke nå ud til gerningsstedet, mens tricktyvene stadig er i området.

Nordsjællands Politi opfordrer derfor borgerne til at hjælpe både sig selv og hinanden med at stoppe tricktyverierne.

- Indtil videre er det primært gået ud over ældre borgere, men vi vil gerne have borgere i alle aldersgrupper ind i kampen mod tricktyve – især personalet i supermarkederne. Hvis man ser noget mistænkeligt, for eksempel nogle personer, der lurer lidt for meget ved kassebåndet, så advar de andre kunder om det og bed personerne holde afstand, siger Helge Holbek.

Han har også følgende gode råd til borgerne:

  • Skjul pinkoden, når du bruger dit betalingskort. Hvis tyvene ikke har koden, kan de ikke hæve kontanter med kortet
  • Opbevar betalingskort og pengepung tæt på kroppen, gerne i en inderlomme eller i en lille taske under frakken
  • Vær opmærksom på dine omgivelser. Hvis nogen forsøger at stille spørgsmål, kan det være for at aflede din opmærksomhed. Tricktyvene bruger ofte kort og spørger om rutevejledninger. På det seneste har de især spurgt om rutevejledninger til sygehuse
  • Sørg for, at fremmede ikke sniger sig med ind i opgangen, når du låser dig ind
  • Hvis du bliver bestjålet, så læg mærke til, hvordan tyvene ser ud, råb op, løb ikke efter, men ring til politiet på 114

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik