Politi advarer: Falske sedler i omløb

Falske 500-kronesedler florerer lige nu på Sjælland. Politiet har indtil videre sager i Køge, Roskilde og Greve.

Hvis du får stukket en 500-kroneseddel i hånden, så kig lige godt og grundigt på den, inden du stikker den i pungen, for lige nu er der falske sedler i omløb på Sjælland.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.

I løbet af den seneste uge har politiet således fået kendskab til sager med falske 500-kronesedler i Greve, Roskilde og Køge.

Senest fandt et værdihåndteringsfirma tirsdag tre falske 500-kronesedler, som blev sporet tilbage til to Netto-butikker i Køge. 

Den 20. februar blev en 500-kronerseddel brugt på en grillbar i Roskilde. Den 19. februar blev der brugt fem falske sedler i forbindelse med en privat handel, hvor køber og sælger mødtes i Greve Midtby Center.

I sidstnævnte sag kom en helt ung mand galt afsted, da han ville sælge noget over nettet.  

- Det er en teenager, der går hjem og viser pengene til sin far, og han kunne se, at der var det samme løbenumre på alle sedler. Falske pengesedler er også typisk af dårligere papirkvalitet end rigtige penge. Hvis man mærker efter, kan man godt mærke forskel, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry. 

Pengesedlerne fra de tre forskellige sager har alle samme serienummer, oplyser politiet, der tager sagen meget alvorligt.

- Vi efterforsker sagen, og straframmen for falske penge er helt oppe på 12 års fængsel. Det er vigtigt, at vi kan have tillid til de pengesedler, vi bruger i samfundet, og det er derfor, vi straffer så hårdt, siger Martin Bjerregaard. 

Politiet råder alle til at være varsomme i omgangen med 500-kronesedler. 

- Hvis du får en 500-kroneseddel, så hold den op mod lyset og tjek, at der et vandmærke og en sikkerhedstråd i. Jeg tror ikke, at nogen vil blive fornærmet, siger Martin Bjerregaard til TV 2 Lorry. 

Han oplyser, at politiet blandt andet ser nærmere på de kontaktrelationer, som den uheldige teenager fra Greve skaffede sig i forbindelse med den private handel over nettet. 

 

Sådan spotter du en falsk pengeseddel

Tjek vinduestråden med bevægeligt bølgemotiv (fremstår som 'stiplet linje'), hologrammet, der reflekterer lyset i forskellige farver, vandmærket og den skjulte tråd, som ses, når sedlen holdes op mod lyset.

Kilde: Nationalbankens hjemmeside.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik