Pjæk: Hver 6. elev i København mister et års undervisning

Hovedstaden har en kedelig rekord, hvad angår pjæk fra undervisningen.

Hver sjette elev i de københavnske folkeskoler har så højt fravær, at det svarer til, de mister et helt skoleår i løbet af deres samlede skoletid.

quote Vi ved, at en god skolegang og karakterer, der gør det muligt at komme videre, er nogle af de allervigtigste faktorer for, at også udsatte børn og unge klarer sig godt senere i livet

Socialborgmester Jesper Christensen

Det viser tal fra Børne- og Ungdomsforvaltningen, skriver Berlingske onsdag. 

Ifølge analysen var mere end 6.269 elever på de 40 skoler i hovedstaden i skoleåret 2014/2015 fraværende i mere end tyve skoledage - hvad der svarer til ti procent af skoletiden. 

Fraværet er endnu højere blandt eleverne i de kommunale specialskoler. 

Faktisk er problemet så alvorligt, at Københavns Kommune nu forsøger at skride ind. 

Der er netop afsat næsten ti millioner kroner i de kommende to år i forbindelse med bugdetforliget for 2017, som blandt andet skal styrke projektet "Tidlig indsats - Styrkelse af udsattes børn skolegang".

Socialborgmester i Københavns Kommune, Jesper Christensen (S), mener, at pengene er givet godt ud på den lange bane.

- Vi ved, at en god skolegang og karakterer, der gør det muligt at komme videre, er nogle af de allervigtigste faktorer for, at også udsatte børn og unge klarer sig godt senere i livet, siger han til Berlingske. 

På Kildevældsskolen på Østerbro har man iværksat sin egen redningsplan - og den består i al sin enkelthed af en sms fra læreren - til både elev og forældre, hvis barnet udebliver fra undervisningen. 

Den ordning har vist sig at være gangske succesfuld, blandt andet fordi eleverne frygter for forældrenes repressalier. 

- Jeg har næsten ikke noget fravær længere, for jeg ville få en skideballe af min mor, hvis hun fik en sms om, at jeg blev væk fra skole uden at være syg, siger en elev til avisen. 

Kildevældsskolen er på Københavns Kommunes top ti over skoler med mindst fravær, og det er iøjenfaldende, fordi elevernes socioøkonimiske placering ligger under gennemsnittet for kommunen. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik