PET og politi anholder fire: Lod sig hverve af IS

Københavns Politi har i et tæt samarbejde med PET anholdt fire personer, der mistænkes for, at have ladet sig hverve af IS i Syrien.

Københavns Politi og PET har anholdt fire personer, som de mistænker for at være hvervet af IS.

Det fremgår i en pressemeddelelse fra Københavns Polti.

Det fremgår også af pressemeddelelsen, at anholdelserne er sket som et led i indsatsen mod, at personer lader sig hverve til terrorgrupper i Syrien og Nordirak, i de krigshærgede områder.

Endvidere har anholdelserne fundet sted med afsæt i det myndighedsarbejde, der er forankret i indsatsgruppen mod syrienskrigere.

- De mistænkte er identificeret gennem efterforskning foretaget i tæt samarbejde mellem PET og Københavns Politi, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Alle fire er sigtet efter straffelovens §114 c stk. 3, som er en del af den af den såkaldte terrorparagraf. Stykke 3 handler konkret om at lade sig hverve af IS til at begå terrorhandlinger.

De vil fredag den 8. april blive fremstillet i grundlovsforhør, hvor anklagemyndigheden vil begære dørlukning.

Politiet oplyser, at anholdelserne er sket i Storkøbenhavn, men af hensyn til fremstillingen og den videre efterforskning vil der ikke blive oplyst nærmere om identitet, lokalitet eller mistankegrundlag.

Der er tale om området Vejledalen i Ishøj samt i Tingbjerg, hvor PET og politiet har afspærret et større område som del af en koordineret indsats.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik