Pengemaskine:100 københavnere udlejer flere Airbnb-lejligheder

Der er penge at tjene, hvis du lejer ud på Airbnb. Men meget tyder dog på, at flere københavnere bliver fristet over evne.

En gennemgang af data fra Airbnb foretaget af Fagbladet 3F viser, at knap hundrede københavnere har to eller flere lejligheder slået op på hjemmesiden. En enkelt har endda flere ejendomme på samtlige brokvarterer samt Islands Brygge og i Indre By.

- Det skaber gevaldige problemer, når lejligheder forsvinder fra lejemarkedet for at blive udlejet til turister, siger Jesper Larsen, cheføkonom i Lejernes LO.

Selvom nogle udlejere kan administrere lejlighederne for venner, kærester og familie udtrykker tallene ifølge Jesper Larsen, at københavnere investerer i ejerlejligheder og bagefter lejer dem ud til turister på Airbnb.

Han siger, at omfanget af udlejningen tyder på, at bopælspligten - at ejeren skal udleje hus eller lejlighed, hvis han ikke selv bor på adressen - bliver brudt:

- Det er i et større omfang. Kommunen burde gå ind og undersøge om bopælspligten bliver omgået.

Socialdemokraternes politiske ordfører i København, Susan Hedlund, siger, at partierne i forbindelse med efterårets budgetforhandlinger overvejer at afsætte flere penge til at undersøge udlejning på Airbnb.

- Vi er ret opmærksomme på Airbnb, og vil gerne ansætte noget ekstra mandskab, som kan kigge på, om bopælspligten bliver overholdt, siger hun til Fagbladet 3F.

Hun opfordrer samtidig de almene boligselskaber og boligforeninger i København til at holde øje med, at deres vedtægter om videreudlejning overholdes, så Airbnb ikke vokser sig for stor.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik