Pas på: Influenzaen lægger hovedstaden ned

Influenzaen har ramt os med fuld styrke. Hovedstadsområdet er dét sted i landet, der er hårdest medtaget og det bliver kun værre.

Hvis dit barn eller din kollega er nedlagt af influenzaen, så de er langt fra alene. Influenzaen hærger landet, og især hovedstadsområdet er hårdt ramt.

Og det bliver kun værre, kurven over influenza-ramte er kun ved at toppe lige nu, lyder det fra Statens Serum Institut.

Der mærker man på arbejdspladserne, der har voldsomt mandefald og i daginstitutionerne tikker sygemeldinger ind fra både blandt børn og voksne.

I daginstitutionen Enghave Remise i København er ét ud af tre børn syge.

-  Det starter altid med, at børnene først er syge og derefter så bliver personalet smittet. Vi har i den uge haft rigtig mange ansatte, som har været smittet med influenza og dem der har været tilbage har, kæmpet tappert for en god dag til børnene, fortæller daglig leder, Lene Stick Andersen, til TV 2 Lorry.

Mange tusinde ligger influenza-ramte under klamme dyner og sveder træn i sengen.

På Statens Serum institut modtager de indberetninger fra landets praktiserende læger. Her fremgår det, at Region Sjælland og dernæst Region Hovedstaden topper listen med flest tilfælde af influenza.

- Typisk i løbet af en influenzasæson skifter regionerne i forhold til hvem, der er hårdest ramt. Og lige nu er det Hovedstaden og Region Sjælland, lyder det fra Thea Kølsen Fischer, Overlæge, Afsnitsleder, Statens Serum Institut.

En særlig variant af smitte, Victoria B influenza, er i omløb. Denne type influenza udgøre 22 procent at nye tilfælde. Smitten er ikke dækket af influenzavaccinen. Den rammer dog primært børn i alderen 5-14 år.

- Hvis man ikke er smittet endnu, så er det vigtigt, at man husker god håndhygiejne. Vask hænder hver gang du har været ude i det offentlige rum.  Alle de steder hvor man er i kontakt, husk lige at vaske hænderne inden de bliver ført op til ansigtet, fortæller Thea Kølsen Fischer.

I daginstitutionen, Enghave Remise, tager de deres forholdsregler. Alligevel er der stort mandefald.

- I princippet kan vi ikke gøre så meget, men vi har indskærpet vores hygiejne. Det vil sige, at vi har fokus på at få vasket hænder og få sprittet hænderne, siger en endnu rask, men tralv leder, Lene Stick Andersen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik