Hotelejer advarer CPH: Norsk milliardær er før løbet fra alle aftaler

Manden bag forestående stor million-renovering af Hilton-hotellet i København får ikke pæne ord med på vejen fra tidligere danske samarbejdspartnere.

Den norske rigmand Petter Stordalen får hårde ord med på vejen fra en tidligere samarbejdspartner. Det sker efter Petter Stordalen har meddelt, at han via Nordic Choice Group vil smide 800 millioner kroner i en renovering af Hilton-hotellet i Københavns Lufthavn, der samtidig ændrer navn til Clarion.

Med i planerne er et nyt hotel og konferencecenter.

quote Petter Stordalen har aldrig haft succes i Danmark. Sidste gang han forsøgte, drev han en række hoteller med et underskud på 80-100 millioner kroner om året

Henrik Busch, tidl. samarbejdspartner

Den tidligere samarbejdspartner Henrik Busch har sammen med ni andre kommanditister tidligere ejet Hotel Østerport, som Petter Stordalen overtog driften af i 2004. Hans moderselskab, der på det tidspunkthavde en egenkapital på 1,3 milliarder kroner, garanti for huslejen.

- Petter Stordalen har aldrig haft succes i Danmark. Sidste gang han forsøgte, drev han en række hoteller med et underskud på 80-100 millioner kroner om året. For vores vedkommende løb han fra alle aftaler ved at undlade at stå på mål for de moderselskabsgarantier, han havde stillet for lejen på Hotel Østerport, siger Henrik Busch.

Men Petter Stordalen valgte, ifølge Henrik Busch, uden at orientere ejerne, at sælge til First Hotel, der derefter gik konkurs og efterlod et økonomisk morads i Hotel Østerport. Ejerne fik reddet en del af stumperne ved selv at overtage driften i 2015.

- Der er helt i orden, at man sælger videre, men så skal moderselskabsgarantierne også følge med, siger Henrik Busch.

Petter Stordalens lejeperiode var, ifølge Henrik Busch, præget af store problemer – blandt andet levede Stordalen ikke op til kontrakten, hvor han løbende skulle stå for vedligeholdelsen af hotellet, der i stedet forfaldt.

quote  Vi har tabt rigtig mange penge på Petter Stordalen

Henrik Busch, tidl. samarbejdspartner

- Vi har tabt rigtig mange penge på Petter Stordalen, siger Henrik Busch, der ud over at have været medejer af hotellet også er tidligere marketingdirektør i Københavns Lufthavn.

Nordic Choice afviser kritikken

Nordic Choice Hotel afviser at have gjort noget forkert, da de solgte til First Hotel og den tidligere norske rigmand Asmund Haare. Der fulgte nemlig et trecifret millionbeløb med for at sikre lejen til hotelejerne. Derefter gik selskabet konkurs og det mener Nordic Choice Hotel ikke, at de kan tage ansvaret for.

quote Der er ikke belæg for at hævde, at Nordic Choice Hotels forlod Danmark med halen mellem benene

Nordic Choice Hotel

- Der er ikke belæg for at hævde, at Nordic Choice Hotels forlod Danmark med halen mellem benene. Nordic Choice Hotels solgte et driftselskab med 12 danske hoteller til Asmund Haares hotelselskab Tribe Invest. Som en del af aftalen fulgte 200 millioner kroner med i kontanter, som skulle sikre huslejen, som selskabet var forpligtiget til at betale fremover. Hvordan Tribe Invest har forvaltet dette kontantbeløb, eller at Tribe Invest senere gik konkurs, kan ikke lastes Nordic Choice Hotels, skriver selskabet. 

Får støtte

Den administrerende direktør for BC Hospitality Group Allan Agerholm, der, med Marriott Hotel og det tidligere Bella Sky Hotel, skal konkurrere med Petter Stordalen, har heller ikke meget til overs for sin konkurrent.

- Petter Stordalen er tilbage med de sædvanlige store armbevægelser og det er jo festligt og også meget underholdende, men sidste gang endte det så mindre lykkeligt. Han forlod landet meget prompte med en hel flok af mennesker, der tabte penge på ham. Jeg håber, at han denne gang har regnet rigtigt, så han ikke taber en milliard igen, siger Allan Agerholm.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik