Her er borgmesterens dom over udskældt ældremad

Gribskov-borgmester giver dagens ret fra udskældt firma fire stjerner. Sovsen var velsmagende, men kyllingen kunne være mere saftig, siger han.

Efter hård kritik af en gang hamburgerryg, pølse og grønlangkål har Gribskovs borgmester, Kim Valentin (V) besluttet sig for at spise kommunens ældremad resten af måneden.

Mandag til frokost satte borgmesteren så tænderne i den første ret, og den var ganske udmærket, skriver han på Facebook

- God start på min prøvesmagning, som blev indtaget under et møde, da maden skulle spises varm. Broccoli sprød med gode kartofler og velsmagende sovs. Kyllingen kunne måske være lidt mere saftig, skriver Kim Valentin.

På en skala fra et til fem giver han dagens frokost fire stjerner.

- Super godt. Tjek i øvrigt lige med og uden tallerken-billederne. Det betyder noget godt for madlysten, at maden ligger på en tallerken, tilføjer Kim Valentin.

Behøver ikke se fantastisk ud for at smage godt
TV 2 har mandag talt med Kim Valentin, der forklarer, at han skal spise maden fra kommunens leverandør, Det Danske Madhus, hver dag resten af måneden, medmindre han sidder til bords med andre.

quote Jeg tilhører ikke den gruppe, der siger, at alting skal se fantastisk ud for at smage godt.

Kim Valentin, borgmester

Borgmesterens beslutning om at spise ældremaden er kommet efter, at Det Danske Madhus i sidste uge fik hård kritik for en ret leveret til en 92-årig kvinde nytårsaften.

Retten bestod af hamburgerryg, pølse, grønlangkål og brune kartofler, og fik en hård medfart, fordi mange ikke fandt udseendet specielt appetitligt.

Henvendt til Kim Valentin skrev en bruger eksempelvis på Facebook, at ”det vil grisene ikke engang spise”, og at ”politikere burde tvinges til at spise samme menu, som de serverer for de ældre.”

Og det er netop, hvad Kim Valentin nu gør.

- Min forventning er, at det står rimelig godt til. Jeg tilhører ikke den gruppe, der siger, at alting skal se fantastisk ud for at smage godt. Jeg husker den gang, min mor lavede finker. Det så aldrig godt ud, men smagte rasende godt, siger Kim Valentin til TV 2 og tilføjer, at han ikke mener, grønlangkål ser godt ud, uanset hvordan det tilberedes.

Skal ikke have særbehandling
Retten med hamburgerryg fik den 92-årige kvinde, fordi hun ikke havde taget et aktivt valg om andet.

Kim Valentin har set billedet og erkender, at han ved første øjekast tænkte, at retten var kedelig at servere nytårsaften. Men senere er han blevet klar over, at det ikke var selve nytårsretten, og at der eksempelvis var mulighed for at få kogt torsk.

Maden Kim Valentin får i januar, bliver også den ret, de ældre får, hvis de ikke aktivt vælger noget. Borgmesteren gør det dog ikke for at føre kontrol med Det Danske Madhus. Det er de bedst til selv, siger han.

- Det er for at få en fornemmelse af, hvad der sker derude, når der bliver leveret mad. Det er for at få det ind under neglene og selv få en fornemmelse af, hvordan det står til.

Kort nyt.

Tror du ikke, at Det Danske Madhus gør lidt ekstra ud af det, når de skal levere mad til dig?

- Jeg skal ikke have nogen særbehandling og får bare en ret, som står på hylden. Den bliver jo pakket samme sted, og det er altså relativt svært at give mig noget, der er bedre, når jeg så tager et billede af det og lægger det op. Det tror jeg, de ville stå ret dårligt med.

Har du taget madpakke eller kantinekortet med, hvis det nu skulle være helt umuligt at spise?

- Selvfølgelig har jeg altid et kort til at gå ned i vores kantine, men i øvrigt vil jeg sige, at hvis man tog et billede af maden der, tror jeg ikke, der ville være stor forskel.

Kim Valentin vil på sin Facebook-profil lægge et nyt billede og anmeldelse op, hver gang han har spist en ret fra Det Danske Madhus.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik