FCK-legende fik debut i Danmarksserien: - Dejligt at være tilbage

Brasilianske César Santin fik lørdag dansk græs under fødderne i en officiel fodboldkamp, da han debuterede for Fremad Valby i den fjerde-bedst række.

Danmarksserie-kampen mellem Fremad Valby og Herlev blev en oplevelse ud over det sædvanlige for både spillere og tilskuere.

Med en halv time tilbage af kampen, der sluttede 1-1, blev den tidligere FC København-angriber César Santin nemlig skiftet ind til sin debut for Fremad Valby, hvor han i de seneste måneder har trænet med for at holde sig i form.

- Det var dejligt at være tilbage på banen efter lang tid uden en officiel kamp. Følelsen af at konkurrere er altid fantastisk, lød det fra Santin efter kampen, hvor han godt kunne mærke, at det hele ikke var helt, som da han bombede for FCK i Parken godt ni kilometer nordøst fra sin nye hjemmebane.

- I hovedet kan jeg stadig gøre forskellige ting, men min krop kan ikke lige så meget. Men jeg kan løbe lidt, og jeg tror på, at vi kan få en god sæson. Jeg tror på, at jeg kan hjælpe dem i denne sæson.

- Som en gammel cirkushest, der lugter savsmuld

I foråret begyndte den efterhånden 38-årige brasilianer at træne med Fremad Valby, da han er er venner med holdets træner, landsmanden Aroldo Strack, der er glad for at have angriberen gående.

- Han betyder rigtig meget. Ikke kun for mig, men også for de unge spillere, der kan spejle sig i ham og suge til sig. Han er en fantastisk fodboldspiller, men i høj grad også et fantastisk menneske, fortæller Strack.

Ifølge træneren har Santin, der med 84 mål i 220 FCK-kampe er den næstmest scorende i løvernes historie, indtil videre en joker-rolle i Valby, hvor han ikke skal forberede sig på fuld spilletid foreløbigt.

Men klubbens bestyrelsesformand, Steen Pedersen, er ikke i tvivl om, at Santin vil spille en rolle.

- Han er som en gammel cirkushest, der lugter savsmuld, og han virker opsat. Han har absolut ambitioner om at komme på holdet. Det lyser ud af ham, at han gerne vil spille, fortæller formanden, der også ser ham som en potentiel gevinst for de unge spillere.

- Han har en rigtig god attitude, og er god og værdifuld mentor for de unge spillere på holdet. Hvis han kan komme ind og gøre en forskel på lige fod med de andre spillere og være med til at udvikle dem, er det målet.

Nervøs for at spille foran sin søn

Debuten var ekstra speciel for César Santin, der, ifølge konen Mariani, følte et anderledes stort pres for at gøre det godt, end han har prøvet tidligere.

- Han stod op klokken seks. Han var måske lidt nervøs, fordi det er første gang hans søn Lucca ser ham spille en officiel kamp, siger hun.

Og efter kampen, som Santin ikke direkte påvirkede resultatet af i form af mål eller oplæg, var han stadig glad for at have optrådt på grønsværen foran sin søn, sl

- Han har hele tiden spurgt mig, hvornår jeg skulle spille igen, og jeg har svaret ham, at jeg ikke troede, jeg kom til at spille igen. Men hvis muligheden opstod, ville jeg gøre det og vise ham lidt.

- Han sagde, at jeg ville score, som da var på mit bedste, og jeg prøvede, men jeg tror alligevel, han nød det, fortæller Santin.

César Santin skiftede fra FC København til APOEL i 2013, og har siden spillet Sverige og Brasilien.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik