Gadekampe på Nørrebro: Politiet opløste Ungdomshus-demo

En demonstration i anledning af 10-året for rydningen af Ungdomshuset er onsdag aften blevet opløst efter stenkast mod banker og politiet.

10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København har onsdag udviklet sig ganske voldsomt. 

Flere hundrede personer har onsdag eftermiddag og aften været samlet til demonstration gennem Københavns gader. En demonstration, der begyndte på Frue Plads i Indre By og var anmeldt og dermed lovlig, men som har udviklet sig ganske voldeligt og endte med at blive opløst. 

Omkring et par hundrede demonstranter er gået med hele vejen til det nye ungdomshus på Dortheavej i Nordvestkvarteret, fortæller TV 2 NEWS' reporter på stedet.

Også her har politiet nu opfordret til at forlade området.

Det kom flere gange til fysiske konfrontationer mellem demonstranter og politiet.
Det kom flere gange til fysiske konfrontationer mellem demonstranter og politiet.
Foto: Asger Ladefoged - Scanpix

Selvom det ikke helt er på højde med de voldsomme scener fra rydningen af "Ungeren" tilbage i 2007, udviklede situationen sig først på aftenen minut for minut. Politiet varslede, at demonstrationen var opløst via højttalervogne på stedet - og at det derfor var strafbart at opholde sig i området. 

Varslingen betyder, at politiet om nødvendigt vil skride til anholdelse af dem, der ikke forlader området. Så vidt er det dog ikke kommet.

Stenkast mod politiet

Flere demonstranter kastede til gengæld sten mod politiet på vejen frem ad Jagtvej. Politiet fjernede demonstranter fra Ungdomshus-grunden, hvor flere af dem havde tændt bål.

Demonstranterne blev presset op ad Nørrebrogade via Nørrebro Station på Ydre Nørrebro og ankom kort før klokken 20 til det nye ungdomshus på Dortheavej i Nordvestkvarteret. Her brugte politiet ifølge Ekstra Bladet knipler mod nogle af demonstranterne. 

Demonstranterne malede på en af politiets indsatsvogne.
Demonstranterne malede på en af politiets indsatsvogne.
Foto: Asger Ladefoged, Scanpix

Smadrede vinduer i banker

Politiken skrev tidligere på aftenen, at demonstranter har smadret vinduer hos Danske Bank på hjørnet af Fælledvej og Nørrebrogade. Bankens rengøringspersonale var på arbejde og måtte flygte fra stedet. Også hos Arbjedernes Landsbank blev der smadret ruder og et overvågningskamera.

Demonstranterne malede på politiets hollændervogne og kastede sten efter politiet, ligesom nogle af dem har affyret romerlys. En mand, der gik tæt forbi demonstranterne med sin cykel, blev udsat for spark og slag.

Politiet holdt sig i første omgang på afstand af demonstrationen, der tæller omkring 300 personer, fortæller TV 2's reporter på stedet.

Der er endnu ingen meldinger om tilskadekomne eller anholdte. Det oplyser vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen fra Københavns Politi.

- Vi har sat den nødvendige mængde politi til at løse den opgave, siger han til Ritzau.

Det er ifølge TV 2 NEWS uvist om Københavns Politi har måttet tilkalde forstærkninger til opgaven fra andre politikredse.

Københavns Politi har indkaldt til pressemøde om aktionen på Københavns Politigård klokken 21.30. TV 2 Lorry følger pressemødet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik