To bulgarske mænd dømt for voldtægt af beruset 20-årig

To bulgarske mænd blev tirsdag af Retten i Hillerød idømt fængsel og udvisning af Danmark for voldtægt af en 20-årig kvinde.

Kvinden blev den 25. september sidste år fundet forslået på en mark ved Ølstykke og har siden forklaret, at hun var blevet voldtaget på bagsædet af en bil. Hun var på grund af indtagelse af alkohol og andre rusmidler ude af stand til at sætte sig imod.

Kvinden havde tidligere på aftenen været til samme fest som de to bulgarske mænd i en privat lejlighed. Hun kendte dem ikke i forvejen, men havde taget imod et lift.

Dømt for at tvinge sig til sex

Den ene mand blev dømt for selve voldtægten. Ifølge retten slog og fastholdt han kvinden, mens han tiltvang sig samleje.

Selv om pigen var påvirket af alkohol og euforiserende stoffer, fandt retten dog ikke, at samlejet også blev gennemført ved at udnytte en situation, hvor pigen skulle have været ude af stand til at modsætte sig handlingen. Han blev idømt to år og seks måneders fængsel og udvist af Danmark for bestandig.

Den anden mand, der kørte bilen, blev dømt for at have medvirket til voldtægt, da retten vurderede, at han måtte være klar over, hvad der foregik på bagsædet. Han blev straffet med ni måneders fængsel og udvisning af Danmark i seks år.

Beviserne byggede blandt andet på pigens forklaring, chaufførens forklaring, tekniske og lægelige oplysninger samt pigens opkald til sin far efter episoden.

Gerningsmændene blev også dømt til at betale 60.000 kroner i erstatning til kvinden.

De to bulgarere har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen.

Far fandt kvinden via iPhone-app

Ekstra Bladet har tidligere fortalt, hvordan den 20-årige kvinde blev fundet af sin far på marken ved Ølstykke efter voldtægten.

 
 
Foto: Scanpix

Hun havde ringet til faren og forklaret, at hun ikke vidste, hvor hun var henne, men han fandt frem til hende ved at bruge funktionen 'Find My iPhone' i hendes iPhone.

Den 20-årige var stærkt beruset med en promille på 2.07.

Politiet var i starten på bar bund i sagen, men knapt syv uger efter voldtægten blev de to bulgarere anholdt og varetægtsfængslet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik