17-årig fyret af SuperBrugsen efter fejlrabat på 21 kroner

17-årige Mikkel Hytholm Jensen blev fyret fra Superbrugsen på grund af en fejlrabat på 21 kroner.

Siden TV 2 i torsdags bragte historien om 17-årige Buster Hoff, som blev fyret af SuperBrugsen, fordi han glemte at betale for en kop kaffe og som du kan se en video med ovenfor - har TV 2 modtaget flere henvendelser fra folk, der har oplevet at blive fyret på grund af mindre beløb.

En af dem er Camilla Berg Ree. Hendes 17-årige søn Mikkel Hytholm Jensen blev i 2016 ansat som ungarbejder ved Superbrugsen i Vallensbæk, men den 30. august blev han kaldt ind til en samtale med butikslederen. 

Her fik Mikkel Hytholm Jensen at vide, at han havde givet en kollega en uretmæssig rabat på i alt 21 kroner, og han blev fyret. Ligesom Buster Hoff fik han desuden at vide, at han ville komme til at stå i Coops bortvisningsregister, som betyder, at hans sag og hans navn kan stå i registret i op til fem år. 

Efterfølgende blev Camilla Berg Ree ringet op af butikschefen, der fortalte hende om forløbet. Bagefter talte Camilla Berg Ree selv med sin søn om sagen.

- Jeg blev dybt forarget. Det var hans første fritidsjob, og så får han den behandling, siger Camilla Berg Ree til TV 2.

Rabat gjaldt kun brød
Hun fortæller, at hendes søn var blevet lært op i butikken af en anden ungarbejder, og at han efter oplæringen var af den opfattelse, at han måtte give rabat til medarbejderne.

Det viste sig dog, at denne rabat kun måtte gives på brød og ikke sodavand, som Mikkel Hytholm Jensen havde gjort for 21 kroner. 

- I stedet for at fyre ham kunne de tage sig tid til at finde ud af, hvad der var sket, og om de havde lært deres medarbejdere rigtigt op, siger Camilla Berg Ree.

Skrev klagebrev
Hun skrev efterfølgende et klagebrev til Coop, hvor hun samtidig appellerede til, at lederne i Coops butikker fremover ville tage bedre hånd om oplæringen af de unge.

TV 2 har set svaret fra Coop, hvori der blandt andet står:

- Mikkel har erkendt, at han har ydet en dekort/rabat på kr. 21,00 til en kollega/kammerat. Dette er i strid med reglerne. En sådan forseelse betragtes ansættelsesretligt som en såkaldt "grov misligeholdelse" af ansættelsesforholdet - uanset beløbets størrelse. En medarbejder som misligholder sit ansættelsesforhold groft, kan sagligt bortvises, hvilket betyder at ansættelsesforholdet stopper med det samme. - Jeg håber, de gør mere ud af deres processer med at oplære de unge medarbejdere, så de ikke får sådan en ærgerlig oplevelse. Sådan har vi andre det jo også på jobmarkedet. Man bliver jo ikke bare bortvist over sådan en misforståelse, siger Camilla Berg Ree. 

- En god start på arbejdslivet er rigtig vigtigt. Man kan hurtigt miste modet, når man er 17 år eller yngre, hvis man oplever sådan noget. 

I dag har Mikkel Hytholm Jensen fået et nyt job som cykelbud for et pizzeria. 

Tydelig kommunikation
TV 2 har lørdag kontaktet informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen og forholdt ham sagen. Han fortæller, at han ikke vil kommentere på konkrete personalesager, men siger:

- Vi spørger konstant os selv, om vi skal være mere tydelige i at kommunikere uregelmæssigheder. Vi synes selv, vi er meget tydelige. Men vi vil gerne se på, om vi skal være endnu tydeligere. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik