16-årig sigtet for overfald på autistisk dreng

Den sigtede dreng erkender, at han optræder på overvågningsvideoen fra overfaldet på en 14-årig dreng.

Nordsjællands Politi har tirsdag eftermiddag afhørt en 16-årig dreng og sigtet ham for vold mod en 14-årig dreng med autisme.

Mandag offentliggjorde politiet overvågningsbilleder fra overfaldet, der fandt sted i Kystbanetoget 29. december.

Offentliggørelsen af de vellignende billeder fik adskillige borgere til at tippe politiet, og flere af henvendelserne pegede på den samme person.

Den person – en 16-årig dreng – kontaktede selv Nordsjællands Politi, som har afhørt ham tirsdag.

Nærmere opklaring
Under afhøringen erkendte den 16-årige, at det er ham, der er på overvågningsbillederne fra toget. Det oplyser politikommissær Mogens Mogensen fra Nordsjællands Politi til TV 2.

Politikommissæren ønsker ikke at fortælle, om den 16-årige også har erkendt vold mod den 14-årige dreng. Men han mener, at politiet er kommet en hel del nærmere en opklaring af overfaldet.

- Ja, det vil jeg sige. Nu har vi en video af, hvad der er foregået og en person, der siger, at det er ham på videoen, siger Mogens Mogensen.

Risikerer fængselsstraf
Den 16-årige fik efter afhøringen lov til at gå og bliver ikke fremstillet i grundlovsforhør. Han er dog sigtet for vold efter paragraf 244, hvor vedkommende bliver straffet med en bøde eller fængsel op til tre år.

Overfaldet skete om aftenen den 29. december i Kystbanetoget, da den 14-årige dreng var på vej hjem efter en tur i Københavns Tivoli.

- Den 14-årige bemærkede på sin hjemrejse, at nogle unge mænd udøvede hærværk på en dør i toget. Drengen ville filme det med sin mobiltelefon og sende det til en veninde, hvilket muligvis har tirret gerningsmanden til at overfalde drengen, har Nordsjællands Politi i tidligere oplyst.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik