Palæer bliver omdannet til liebhaverlejligheder

De 35 lejligheder bliver solgt for op til 100.000 kroner per kvadratmeter.

Tre palæer og en bag- og sidebygning i Amaliegade i København vil i løbet af det næste år blive omdannet til ialt 35 liebhaverlejligheder. Med adgang til privat rokokohave.

Skou Gruppen, som har vundet hovedentreprisen på arbejdet, er sammen med Arkitema Architects ansvarlige for at genskabe palæernes oprindelige formål og udtryk. 

De seneste 100 år har Amaliegade 23-25 været brugt til offentlige kontorer. Senest for Ankestyrelsen. Men fremover vil de blive omdannet til det, de har været engang, nemlig boliger for velhavende borgere.

De 35 liebhaverboliger er på mellem 63 og 238 kvadratmeter. Og de kommer til at koste fra 60.000 til 100.000 kroner per kvadratmeter.

Byggeriet, der har en entreprisesum på 47 millioner kroner, er gået igang, og det sker med fokus på det gamle håndværk.   

- Vores store opgave bliver at bevare den kulturarv, der ligger i disse gamle palæer, siger Jan Svendsen, der er byggeleder hos Skou Gruppen. 

- Vi skal bevare mest muligt af de gamle materialer og det gamle håndværk. Det, vi er nødt til at tilføje af nyt, bliver gjort ud fra de gamle håndværksmetoder i det omfang, det kan lade sig gøre rent økonomisk og sikkerhedsmæssigt, siger han.

Palæerne er tegnet af Nicolai Eigtved og Lauritz de Thurah i perioden 1750-1757. 

Nicolai Eigtved indførte rokokostilen i Danmark og står bl.a. bag Amalienborg Slot, mens Lauritz de Thurah bl.a. har tegnet Eremittageslottet i Jægersborg Dyrhave samt Spirene på Vor Frue Kirke og Vor Frelser Kirke. 

I lejlighederne genskaber man rumhøjder og genetablerer vindueshuller, som har været muret til. Det sker for at give mere lys.

De nuværende skillevægge, som er blevet etableret gennem årene, vil blive afløst af døre for at genskabe de oprindelige rumforløb. 

Lejlighedernes kommende beboere får adgang til et helt specielt og historisk haveanlæg. En botanisk have i barokstil, som  strækker sig fra Amaliegade til Bredgade.

Både palæerne og haven er fredet, og det betyder at alt skal godkendes af Kulturstyrelsen.

Går det efter planen, er ombygningen færdig i efteråret 2017.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik