Palads-høring slut: Masser af indsigelser mod nyt byggeri

Der er kommet 181 høringssvar til Københavns Kommune. Det er langt flere end borgerportalen "Bliv Hørt" normalt modtager, når der er høringsrunde.

Købehavnerne vil bevare Palads-bygningen. Ihvertfald de fleste af de 142, som har gjort indsigelser overfor kommunens  planer for området omkring Vesterport station. 

 - Bevar Palads Bygningen og banegraven åben,  som en fortælling om byen København, opfordrer arkitekt Svend-Erik Fangel Pedersen i sin indsigelse på borgerportalen "Bliv Hørt".

I dag er sidste dag for indsigelser over kommunens planer for Vesterport Banegrav - herunder nedrivningen af Palads-bygningen.

I den seneste uge er antallet af indsigelser steget fra 67 til 181 - og det er overvejende borgere og organisationer,  som er imod nedrivningen af Palads-bygningen, som har gjort indsigelser.

Også Indre By Lokaludvalg har gjort indsigelse. Formanden, Bent Lohmann,  skriver blandt andet:

- Palads Teatret skal bevares med Poul Gernes' kunstneriske udsmykning af bygningen. Udsmykningen er et særegent særkende for København, som er meget populært blandt såvel københavnerne som turisterne.

 

Nu skal høringssvarene gennemgås på Rådhuset. 

Og ifølge Teknik- og Miljøborgmesteren, så bør indsigelserne få stor betydning for den endelige beslutning om, hvad der skal ske med området omkring Vesterports Banegrav.

I dag siger Morten Kabell til TV 2 Lorry,  at antallet af indsigelser er højere end det kommunen normalt får ind på høringsportalen og det skal tages alvorligt.

- Jeg har det grundlæggende sådan, at vi ikke skal sende noget ud i høring,  hvis vi ikke vil lytte. Så hvis københavnernes ikke vil have Paladsbygningen revet ned og ikke vil have noget nybyggeri derinde, så synes jeg vi skal lade være, siger Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik