På grund af brand: Fly på vej mod København måtte nødlande

Ingen er kommet til skade, efter at fly lørdag morgen valgte at vende om og sikkerhedslande på Bornholm.

Et fly med 18 personer om bord er lørdag morgen sikkerhedslandet i Bornholms Lufthavn. Ingen er kommet til skade.

- Vi modtager alarmen klokken 6.14, hvor kontroltårnet oplyser, at et DAT-fly er vendt om på grund af røg i kabinen, fortæller Poul Bjerregaard, der er vagthavende hos Bornholms Politi.

De 14 af de 18 om bord var passagerer, mens de sidste fire var besætningsmedlemmer. DAT er en forkortelse for flyselskabet Danish Air Transport.

Mindre tekniske problemer

Poul Bjerregaard oplyser, at hændelsen blev kategoriseret som en såkaldt standby 1. Det er det laveste alarmeringsniveau i forbindelse med luftfartshændelser og dækker i reglen over mindre tekniske problemer. 

Til sammenligning betyder en standby 3, at man forventer - eller at der i hvert fald er en betydelig risiko for - et havari i forbindelse med landingen.

quote Piloterne kan lugte røg og opdager et lavt olietryk i den ene motor.

Jesper Rungholm, DAT-direktør.

Det var der efter alt at dømme ikke på Bornholm lørdag morgen. Det lokale medie Bornholm.nu har talt med det lokale brandvæsen, som blev kaldt til lufthavnen i forbindelse med sikkerhedslandingen.

- Flyet stod på banen, da vi nåede frem. Lufthavnens eget brandpersonale havde selv sørget for evakueringen, siger indsatsleder Henrik Madsen fra Bornholms brandvæsen til Bornholm.nu.

- To af dem var i kabinen, og de andre to var i cockpittet, fortæller Poul Bjerregaard til Ritzau. 

Kort efter alarmmeldingen fra kontroltårnet, forlød det, at flyet var landet sikkert i lufthavnen ved Rønne. Det var en brand i den ene motor, som havde forårsaget røgen.

600 meters højde

Til P4 Bornholm fortæller DAT-direktør Jesper Rungholm om lørdagens landing.

- Piloterne kan lugte røg og opdager et lavt olietryk i den ene motor. Herefter returner de straks til lufthavnen, sådan som proceduren foreskriver. 

- Flyet er netop startet og oppe i cirka 600 meters højde, da røgudviklingen bliver opdaget, lyder det fra Jesper Rungholm.

Lufthavnschef Christina Didriksen oplyser til P4 Bornholm, at passagererne efter landingen har fået tilbudt krisehjælp.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik