Overvældende respons til præst: Jeg bliver stoppet på gaden

Der kommer henvendelser næsten hver dag til præst Lotte Højholt fra folk, der både vil aftage og give brugt konfirmationstøj.

Præsten i Frederikssund kirke har startet et projekt, der virkelig giver genlyd i lokalområdet. 

Hun samler brugt konfimationstøj ind og giver det videre til de kommende konfirmander.  

Og det er noget, der batter. Hun bliver stoppet på gaden i Frederikssund af folk, der er vilde med initiativet, og der bliver ved med at komme tøj ind, og folk kontakter kirken for at aftage de brugte klæder. 

- Responsen er overvældende. Vi har fået en hel del henvendelser fra folk, der gerne vil have nogle af kjolerne. Så sent som i dag har vi svaret på flere henvendelser, siger præst Lotte Højholt. 

Samtidig har en ejer af et renseri tilbudt at rense alt det brugte konfirmationstøj, så det er friskt og klar til brug, når konfimationerne kommer til foråret. 

Mangler flere små kjoler

Selvom der løbende kommer nyt - gammelt - tøj ind, så mangler der konfirmationskjoler i små størrelser. 

- De fleste konfirmander er jo ikke meget større end en størrelse 34, så dem kunne vi godt bruge nogle flere af, siger præsten. 

Idéen til indsamlingen fik hun, da hun så en jysk præst på tv, der havde lavet en lignende indsamling. Lotte Højholt vil gerne have, at konfirmationen ikke skal blive en stor forbrugsfest. Flere af dem, der ønsker at overtage det brugte tøj, er helt enige med hende. 

- Det er ikke kun fordi, folk ikke har råd til at købe nyt konfirmationstøj, mange synes godt om genbrugstanken, og går ikke op i, at tingene skal være nye, siger Lotte Højholt.  

Hendes egen datter skal også konfirmeres i år, og hun er også med på idéen med at genbruge en gammel model. 

- Men hun vil konfirmeres i bukser, og det er ikke så meget vi får ind af det, griner præsten. 

Hvis man har brugt konfirmationstøj, som man gerne vil give videre, kan man smutte forbi kirkens kontor i Kirkegade 7 i Frederikssund. Man kan også kontakte kordegn Helle Dissing på mailadressen helle@frederikssundkirke.dk.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik