Læger i protest mod sundhedsplatform

Overlæger og sygehusledelse på Herlev Hospital dybt uenige om følgerne af ambitiøst IT-projekt

De er ikke enige, overlægerne på Herlev Hospital og ledelsen samme sted. For to uger siden indførte Region Hovedstaden i samarbejde med Region Sjælland et nyt, storstilet IT-projekt, der skal samle behandling og kommunikation om patienterne i ét stort IT-system. På forhånd var det ventet, at der ville være fejl i indkøringsperioden, men lægerne mener, at der er for mange.

TV 2 Lorry kunne i aftes fortælle om protester fra sygehusets læger.

Et skib fyldt med huller

-Der er næppe mange, som ikke har overvejet at finde et andet arbejde den sidste halvanden uge, hedder det i en mail fra en af de ansatte. Andre har givet udtryk for, at indførelsen af systemet er det værste, de har været udsat for i deres karriere, og at der er tale om et ufærdigt skib fyldt med huller, hvor al energien bruges på at øse vand ud og lappe på hullerne.

Men ledelsen på Herlev Hospital afviser kritikken.

-Det kunne ikke have været anderledes. det er simpelthen den plan, der er lagt. Det er ikke gået værre til, end vi havde forventet, lyder det fra Anne Gram, der er vicedirektør på Herlev Hospital.

Peter Sommer Ulriksen er overlægerådsformand på sygehuset. Han har en anden holdning til systemet.

-Lægerne kommer ind med manglende overblik hos patienten og er usikre på, om de har gjort det godt nok.  Vi oplever, at det er meget værre end vores værste bekymringer. Der er kommet en rosenrød udmelding fra direktionen om hvordan det her system virker og at det  bare er lægerne, der skal tilpasse sigh. Men det er ikke den oplevelse, vi har haft, siger han.

Se indslag om sagen her.

Til november skal sundhedsplatformen implementeres på Rigshospitalet, og næste år skal den udbredes til Region Sjælland, der er med til at finansiere det milliarddyre system.

 

 

 

  

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik