Overborgmester vil overveje støtten til Ungdomshuset

Hvis urolighederne på Nørrebro onsdag kan kædes sammen med Ungdomshuset på Dortheavej, er Frank Jensen (S) klar til at se på støtten til huset.

Det er uacceptabelt og bør få konsekvenser, at demonstranter onsdag aften kastede sten efter politiet og raserede butiksfacader i København.

quote Det er fuldstændig uacceptabelt, at en i øvrigt lovligt anmeldt demonstration udvikler sig til at være hærværk og vold med brug af petanquekugler, brosten, møtrikker og et jernspyd mod politiet

Frank Jensen (S), overborgmester, København

Det siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S), efter at politiet onsdag aften rykkede ud til vold og hærværk i forbindelse med tiårsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Ni personer blev anholdt i forbindelse med demonstrationerne i på Nørrebro, og to politifolk kom lettere til skade.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at en i øvrigt lovligt anmeldt demonstration udvikler sig til at være hærværk og vold med brug af petanquekugler, brosten, møtrikker og et jernspyd mod politiet, siger Frank Jensen til Ritzau.

- Det bør få konsekvenser

Sagen bør få konsekvenser, lyder det fra overborgmesteren.

- Jeg forventer, at sagerne efterforskes, og at de ansvarlige kommer for en domstol, siger overborgmesteren.

Han er også klar til at genoverveje kommunens økonomiske støtte til ungdomshuset på Dortheavej, hvis der viser sig at være en kobling til ulovlighederne.

- Jeg vil gerne afvente den samlede redegørelse fra politiet om forløbet. Lige nu - oven på begivenhederne onsdag aften - er det vigtigt at bevare hovedet koldt og optræde som voksne, siger Frank Jensen.

Men viser det sig, at ungdomshuset på Dortheavej har været udgangspunkt for planlægning af ulovligheder, så vil borgmesteren "i yderste konsekvens" være klar til at trække støtten.

Kultur- og fritidsborgmester har bedt om redegørelse

Kommunens fritids- og kulturborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) oplyser, at han har bedt fonden bag ungdomshuset om en redegørelse.

- Det er vigtigt for mig at sikre, at fonden lever op til aftalen med Københavns Kommune om, at der ikke må foregå ulovlige aktiviteter i huset. Noget tyder på, at aftalen ikke er blevet overholdt, og det skal fonden redegøre for, siger Carl Christian Ebbesen.

Hvis det viser sig, at huset har været centrum for planlægning af ulovligheder, bør støtten ifølge kulturborgmesteren inddrages øjeblikkeligt.

Løser det problemet at fjerne støtten?

- Ja, for hvis huset lukkes, så vil det ikke være muligt for en lille ekstremistisk kerne, der søger disse konfrontationer, at rekruttere nye medlemmer i huset, siger Carl Christian Ebbesen.

Han forventer, at redegørelsen fra fonden vil være klar inden for nær fremtid.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik