Old boys-fodbold lokker ældre mænd ud af lejligheden

Fodbold skal få mændene på over 60 år til at mødes og få nye venner.

Et samarbejde mellem Københavns Kommune og Dansk Boldspil Union, skal forebygge ensomhed blandt ældre mænd.

Projektet er blevet døbt 'Bevægelse og fodbold' - og der er tale om et træningstilbud til ældre københavnere over 60 år.

-  Det at komme ud og røre sig og møde en masse søde mennesker, det er helt klart et incitament for mig. Jeg har prøvet lidt af hvert, men det her er mænd på samme alder. Vi er næsten lige - jeg er lidt tungere i det end de andre, men det er drønhyggeligt, siger Peter Agerbo, der er en af fodboldspillerne, der i dag mødes på Sundby Boldklubs baner.

Træningen handler dog om meget andet end bare at dyrke motion. 

Peter Agerbo har allerede fået mange nye venner af at spille fodbold.

Tilbudet skal også give de ældre et socialt fællesskab ved at have fokus på "den 3. halvleg" i omklædningsrummet, hvor der skal være mulighed for at udveksle erfaringer og gode røverhistorier.

- Indtil nu har jeg fået nogle hyggelige kammaratskaber, der også kan sprede sig på andre fronter. Når man kommer til at snakke, så finder man ud af, at der er mange, der bor lige ved siden af én, men som man aldrig ser. Det her er helt sikkert en god måde at komme til at snakke med andre, siger Peter Agerbo.

Hver fjerde af de ældre, som Københavns Sundheds- og Omsorgsforvaltning er i kontakt med, oplever ensomhed.

Derudover viser en ny analyst fra Idrættens Analyseinstitut, at især ældre har glæde ved at spille boldspil sammen.

- Det er vigtigt for os, at alle vores seniorer i alle aldre har lyst til at bevæge sig, så de kan holde sig i gang så længe som muligt. Når man kommer op i alderen, er der nogle venner, der falder fra, så det er en unik mulighed for at møde nogle nye, siger sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling, SF.

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik