Nyuddannet lærer blev slået: ”Det havde jeg ikke forventet”

Vold i folkeskolen er ikke nyt. Til gengæld er problemet stigende. Da Louise startede som folkeskolelærer, chokerende virkeligheden.

Louise Christiansen gør klar til dagens undervisning tidligt torsdag morgen i klasselokalet på Egelundskolen i Albertslund.

Der er helt stille, for ingen af skolens knap 500 elever er mødt på skolen endnu.

Klasselokalet er klassisk indrettet. De lave borde er placeret i firkanter, og på et par af dem ligger der penalhuse.

Da hun går og tager taburetterne, der er store skumcylindere fra Bubbles, ned fra bordene, stopper hun pludselig op.

- Så det, der for eksempel kan blive brugt, det er de stole her, der kan blive kastet i lokalet, siger Louise Christiansen. 

Vold i skolen

For 25-årige Louise Christiansen var vold en del af hverdagen, da hun som nyuddannet lærer startede på Eglund Skole i Albertslund.

- Jeg tror efterhånden, at jeg har været udsat for slag og spark de fleste steder, fortæller Louise Christiansen.

quote Jeg tror efterhånden, at jeg har været udsat for slag og spark de fleste steder

Louise Christiansen, lærer 

Hun husker særligt en bestemt episode hvor et barn med særlige behov, et inklusionsbarn, handlede i afmagt. Eleven var udadreagerende og voldelig overfor en anden elev, men da Louise Christiansen forsøgte at stoppe det, blev vreden i stedet rettet mod hende.

- Da jeg kommer ind for at stoppe det, så er det mig, der både får slag og spark og stole kastet efter mig. Og ja, det fortsatte et stykke tid, fortæller Louise Christiansen.

Var ikke forberedt på virkeligheden

Efter episoden søgte hun tilflugt på lærerværelset.

- Og da jeg kommer ind på lærerværelset, da kan jeg godt mærke… Der er tomt derinde, så jeg står der helt alene… Da rammer den mig. Da ryger det adrenalin af, som jeg har haft i øjeblikket. Og så bliver jeg enormt ked af det og føler, at det hele ramler sammen i lige det øjeblik, husker Louise Christiansen.

For selvom Louise Christiansen som en del af sin uddannelse har modtaget undervisning i både psykologi og specialpædagogik, så var virkelighedens møde med folkeskolen langt fra det, hun havde forventet.

 -Jeg havde ikke forventet, at der ville være elever, som ville være i så meget afmagt og ville være så frustrerede og råbe så højt om hjælp, at de ville nå dertil, hvor det bliver fysisk, før de får hjælp. Der havde jeg forventet, at de fik hjælpen noget før, siger Louise Christiansen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik