Nyt stadion i Roskilde et lille skridt nærmere - måske

Flertal i kommunens økonomiudvalg bag principbeslutning om at bygge nyt stadion der, hvor det gamle ligger. Men planerne er endnu ikke i mål.

Roskilde skal have et nyt stadion. Måske.

I hvert fald har et flertal i kommunens økonomiudvalg onsdag truffet en principbeslutning om, at et eventuelt nyt stadion skal placeres i Rådmandshaven, hvor det gamle stadion ligger.

Hvis det nye stadion bliver ført ud i livet, bliver det blandt med varme i banen. 

Planerne er dels en følge af, at DBU stiller særlige krav til stadion, når man som Roskilde spiller i 1. division. Desuden er det generelt et ønske om forbedrede klub- og omklædningsfaciliteter.

For at finansiere det, er der lagt op til et samarbejde mellem kommunen, fodboldklubben og private interessenter, hvor blandt andet ungdomsboliger, erhverv og og et sportscollege i bygningerne indgår i planerne.

På mødet onsdag blev det besluttet ikke at arbejde videre med planerne eller sende projektet i udbud, før borgere og brugere er blevet hørt i en såkaldt forhøring, der løber frem til  slutningen af februar.

Arkitektfirmaet Mangor og Nagel har arbejdet med projektet et års tid. 

På grund af alle usikkerhedsmomenterne, er partner Karsten Nagel, forsigtig med at spå om, hvornår et eventuelt byggeri kan begynde:

- Hvis det sker, er et meget optimistisk gæt, at det kommer i gang i starten af 2018, siger han til TV  2 Lorry .

Selve byggefasen vil ifølge Karsten Nagel blive en kompliceret affære.

- Vi er nødt til at tage hensyn til, at der skal spilles fodbold, og så må det andet indordne sig under det, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik