Nyt lyn til naturnørderne: Høje-Taastrup får et klimatårn

Et 11 meter højt tårn skal øge interessen for naturfagene blandt elever og andre vidensbegærlige i Høje-Taastrup.

I Høje-Taastrup kan skoleelever og andre naturinteresserede nu både studere stjernehimlen, eksperimentere med sol- og vindenergi eller blot nyde udsigten fra 11 meters højde. 

Her har man nemlig fået et såkaldt klimatårn.

- Vi er ved at udvikle et spændende område, hvor vi indtænker elementer som læring, klima, miljø og bæredygtighed. Klimatårnet er opsigtsvækkende. Det forener spændende arkitektur med naturfaglig læring og er et pejlemærke i området. Det skal bidrage til at vi får en skole, man vælger til, siger borgmester Michael Ziegler i en pressemeddelelse. 

Tårnet står nær Gadehaveskolen, men skal også både bruges af Høje-Taastrup Gymnasium og Teknologisk Institut.

Man håber på, at byggeriet vil blive vartegnet for området, der skal brandes som et særligt naturfagligt vidensområde, og  på Gadehaveskolen glæder man sig også til at tage tårnet i brug:

- Vi på Gadehaveskolen opnår to ting med klimatårnet: vi får både et vartegn og en spændende og anderledes adgang til empirisk indsamling af data til undervisningen - skabt på baggrund af elevernes egne observationer og målinger. Dét er en ramme, som meget få skoler er givet, og vi håber, at alle skoler i kommunen kan bruge tårnet i undervisningen, siger Sune Bjerglund Nielsen, skoleleder på Gadehaveskolen.

Tårnet er udformet, så det på afstand ligner et gyldent lyn. Observationsrummet øverst har vinduer i alle verdenshjørner, og herfra kan man både aflæse information om vind, temperaturer, nedbør, solens gang, skyerne og strømproduktionens fra både turbine og solceller på taget. 

Energien herfra driver tårnets belysning og installationer, således at bygningen er selvforsynende. 

 
 
Foto: Høje-Taastrup Kommune

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik