Så meget har id-kontrollen kostet DSB

Flere og flere passagerer dropper DSB, viser nye tal. Vi er bekymrede, lyder det fra DSB-chef.

DSB estimerer et tab i passagerindtægter på mellem 6-9 millioner kroner om måneden som følge af id-kontrollen mellem Danmark og Sverige. Det oplyser DSB til TV 2 Lorry baseret på nye tal fra årets tre første uger.

Det er lavere end den prognose, DSB kom med, før kontrollen blev indført. Her var vurderingen, at det i alt ville koste DSB én million kroner om dagen at varetage kontrollen.

- I forhold til, hvad vi troede før jul, er det gået bedre med at afvikle den her id-kontrol i Kastrup. Vi kan se, at vi får vores kunder hurtigt i gennem, og de fleste kunder når faktisk det tog, der kører 10 minutter senere, siger Aske Wieth-Knudsen, der er chef for forretningsudvikling hos DSB til TV 2 Lorry.

- Før jul frygtede vi, at det kunne tage helt op til mellem 35 minutter og halvanden time at komme gennem id-kontrollen, men det er ikke tifældet, tilføjer han.

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Han fortæller dog også, at der tilsyneladende er et stigende antal passagerer, der dropper turen med DSB som følge at grænsekontrollen. 

- Hvis vi kigger på de første tre uger af januar, så kan vi se, at der uge 1 var et passagerfrafald på ni procent i forhold til samme uge sidste år. I uge 2 var passagerfrafaldet 12 procent, og i uge 3 var passagerfrafaldet 18-19 procent, siger Aske Wieth-Knudsen til TV 2 Lorry.

Han mener, det er for tidligt at gå i panik over det stigende passagertab, men han er dog bekymret over udviklingen.

- Vi er faktisk bekymrede, og vi er specielt kede af det i forhold til vores pendlere, som jo hver eneste dag skal i gennem denne her id-kontrol og besværes med det. Der skal ikke herske tvivl om, at vi helst var id-kontrollen foruden, men når det er sagt, så kan man sige, at vores passagertab er mindre, end vi frygtede før jul, Aske Wieth-Knudsen til TV 2 Lorry.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik