Nye støjregler på vej i København: Her må der spilles højest

I mange af Københavns parker skal det fremover være tilladt af afvikle musikarrangementer frem til klokken 22. De borgerlige mener, de nye regler går for vidt.

Københavns mange grønne områder og pladser kommer også i fremtiden til at danne rammen om koncerter. Men der er, mener politikerne, brug for klarere regler, så naboerne ved hvornår de må regne med støj. 

Med en ny såkaldt forskrift for støjen i byen, vil der fremover blive tilladt støj på mellem 60 og 70 dB – lidt højere end typisk gadestøj – i  en periode på mellem tre og 10 timer på i alt 42 lokaliteter i hovedstaden. 

Eksempelvis vil det med de nye regler være muligt at afholde koncerter på Christiansborg Slotsplads, så længe de ikke støjer mere end 70 dB, mens der på to steder i byen slet ikke vil være nogle begrænsninger hverken for støjniveauet eller for længden af koncerterne. Det gælder på den østlige del af Refshaleøen og på Rådhuspladsen.

Borgerlige vendte tommelfingeren nedad

Et flertal i miljø- og teknikudvalget bestående af Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten bakker op om de nye regler, der skal vedtages endeligt i Københavns Borgerrepræsentation 2. marts. Men i den borgerlige blok synes man, at de nye regler går for vidt i forhold til naboerne.

- Venstre og Konservative finder, at et støjniveau på 60 dB overalt i byen må være tilstrækkeligt ved afvikling af musikarrangementer, bortset fra på steder, hvor de ikke er direkte nærtboende, fremgår det af protokollen fra mødet.

Med den bemærkning endte Jakob Næsager (K) dog alligevel med at anbefale at vedtage de nye regler, mens Venstres medlem af udvalget, Flemming Steen Munch, stemte imod sammen med Heidi Wang (LA), der også fik en bemærkning tilføjet beslutningen.

- Forskriften er meget restriktiv, og den mangler begrundelse for antallet af arrangementer på de enkelte lokaliteter. Det er desuden meget svært at håndhæve dB-begrænsninger, mener hun.

Reglerne ændrer ikke ved, at man som arrangør skal have tilladelse til det enkelte arrangement. Når 2017 er gået, vil politikerne vurdere om de nye regler har fungeret som hensigten. 

Her må der spilles højest i København

Ingen grænse:
Refshaleøen - den østlige del
Rådhuspladsen

70 dB:
Axeltorv
Bellahøj Friluftsscene
Bellahøjmarken
Christiansborg Ridebane
Christiansborg Slotsplads
Den Røde Plads
Den Sorte Plads
Enghaveparken
Gråbrødretorv
Højbro Plads
Kultorvet
Nyhavn
Nytorv og Gammeltorv
Regnbuepladsen
Valbyparken inkl. Festpladsen
Valby Idrætspark
Ørstedsparken

65 dB:
Churchillparken
Enghave Plads
Frue Plads
Halmtorvet
Israels Plads
Kay Fiskers Plads
Kongens Have
Nikolaj Plads
Sønder Boulevard
Vesterbros Torv

60 dB:
Amager Kulturpunkt, Musiktorvet
Amager Strandpark
Balders Plads
Blågårds Plads
Femøren og Tiøren
Fisketorvet
Fælledparken
Havneparken Islands Brygge
Kløvermarken
Litauens Plads
Nørrebroparken
Refshaleøen - den vestlige del
Sankt Hans Torv
Østre Anlæg inkl. Museumshaven

Kilde: Udkast til forskrift for udendørs musikarrangementer, Københavns Kommune

Her kan du læse hele udkastet til de nye regler.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik