Nye planer om roadpricing i København

Borgerrepræsentationen lufter planer om at opkræve kørselsafgifter i København. På et møde i Teknik- og Miljøudvalget er det besluttet at gå videre med arbejdet om at indføre kørselsafgifter for at begrænse bilismen i byen.

Bilister skal fremover betale for at bruge vejene i København.

Det er scenariet, hvis den røde blok i Borgerrepræsentationen kommer igennem med deres forslag.

- På den måde kan det være der bliver plads i vores by, hvis folk skal betale for at komme ind i den, lyder det fra Allan Mylius Thomsen, medlem af Teknik- og miljøudvalget, Enhedslisten, Københavns Kommune.

SF og Enhedslisten er klare i spyttet. Kørselsafgifter er den eneste vej frem for København.

Regeringen har åbnet mulighed for at landets kommuner kan blive frikommune. Her vil et forsøg med roadpricing kunne lade sig gøre. Men det kræver, at der er et flertal i Folketinget for idéen.
Flere borgerlige politikere har allerede skudt planerne til hjørne.

- Det er et meget velkendt synspunkt fra Københavns Borgerrepræsentations venstrefløj og det er også velkendt, at Folketinget har en anden holdning til det. Heldigvis er det Folketinget der bestemmer om der kan indføres kørselsafgifter eller ej og det kommer der ikke til at blive, siger Rasmus Jarlov, MF, Konsertive, til TV 2 Lorry.

Det var oprindelige en socialdemokratisk idé, at indføre kørselsafgifter, men Helle Thornings trængselsring blev som bekendt ikke til noget.

-  Vi må jo nok indrømme, at med den regering der sidder i øjeblikket som er en borgerlig regering med borgerligt flertal, så kan det blive svært for de borgerlige i København har jo en anden holdning til trafikken og roadpricing end de socialistiske partier, afrunder Enhedslistens Allan Mylius Thomsen.  

SF og enhedslisten er dog ikke i tvivl om at bilisterne skal til lommerne.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik