Ny uddannelse i e-sport skal sikre unge digital dannelse

E-sport er her, der og alle vegne. I Køge Kommune bliver personalet i ungdomsklubberne nu tilbudt en træneruddannelse i e-sport.

Counter strike, Fifa og Let’s Dance er nogle af de computerspil, der bliver spillet i stor stil i ungdomsklubberne i Køge. Nu skal en ny træneruddannelse til personalet sikre digital dannelse til de unge bag skærmen

- Vi vil gerne følge med tiden i Køge Kommune og give vores unge et sundt forhold til spil. I e-sport lærer de unge, at søvn, forberedelse, mentaltræning og motion er vigtige faktorer, fortæller Mads Andersen, der er formand for Skoleudvalget i Køge Kommune.

Struktur og sunde vaner

Træneruddannelsen kommer til at finde sted i marts måned, og det foregår blandt andet i samarbejde med idrætsorganisationen DGI. 

For DGI er det vigtigt, at de unge ikke bare sidder alene bag i en skærm og spiller deres favoritspil. På træneruddannelsen lærer personalet på ungdomsklubberne derfor at skabe struktur og sunde vaner i e-sporten.

- Når vi i DGI taler e-sport, handler det om at sikre, at spillerne udvikler sig på tre niveauer – fysisk, psykisk og socialt, siger Christian Cramer, der er idrætskonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland og fortsætter:

- Det er lidt ligesom, når man går til fodbold. Her er der også rammer og regler, der gør, at spillet bliver udfordrende og sjovt på samme tid.

Tyve medarbejdere fra ungdomsklubberne i Køge vil få træneruddannelsen i e-sport. 

Pædagog Andreas Ralund fortæller om at være e-sportstræner.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik