Ny teknologi skal forhindre slagtilfælde

Hjertelæger skal kunne overvåge patienter med risiko for slagtilfælde over internettet

Sidste år fik omkring 600 personer i Region Hovedstaden slagtilfælde. Men ny skal et nyt projekt sikre, at svage patienter - for eksempel ældre - lettere og hurtigere får konstateret, om deres hjerterytme er unormal. Ny sensorteknologi skal gøre det muligt for hjertelæger, at følge patienternes hjerte imens de er derhjemme. Dermed kan lægerne tidligere og lettere konstatere, om der er noget galt.

- De svagelige ældre bliver tabt. Den første gang, de skal dukke op hos os, har de allerede ventet på at få en tid. Så skal de have en konsultation, og derefter bliver de sendt videre til ambulatoriet, hvilket jo kræver noget transport. På ambulatoriet skal de vente et par timer, og så er der gået mindst fem timer. Når de så skal dukke op anden gang, kommer de ikke, fordi de ikke kan overkomme det, siger Helena Domínguez, der er overlæge på hjerteafdelingen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Innovationsfonden har investeret 13 millioner kroner i projektet. Ud over de nye sensorer skal, det også sikre  en smidig organisering imellem hospitalernes hjertelæger og de praktiserende læger.  Der skal udbygges en platform, der gør, at lægerne lettere kan udveksle informationer. Med eksperternes diagnose kan de praktiserende læger - som er dem, der kender patienterne bedst - iværksætte den bedst mulige behandling og forhåbentlig forebygge slagtilfælde.

- Patienter kan få den bedste specialiserede ekspertise og få tilrettelagt undersøgelser og behandling i et samarbejde mellem hjertespecialister og deres egen læge. Alt imens patienten er hjemme, siger Helena Domínguez.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik